Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Merkel: bölcs és jó megállapodások születtek

Az uniós csúcson kiterjesztették a válságkezelés eszközrendszerét - mondta a német kancellár.
Bölcs és jó megállapodásokkal zárult az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteken befejeződött kétnapos értekezlete Angela Merkel német kancellár szerint.

A kancellár a Bundestagban, a német törvényhozás alsóházában mondott beszédében kiemelte: az uniós csúcson kiterjesztették a válságkezelés eszközrendszerét. A megállapodások már az idén eredményt hozhatnak, az év végére elkészülhet az Európai Központi Bank bankfelügyeleti funkciójának kiépítésére vonatkozó javaslat és lezárulhatnak az uniós típusú tranzakciós adó bevezetésének előkészületei.

A német törvényhozás pénteken a fiskális paktum és az állandó euróövezeti válságkezelő rendszert (ESM) létrehozó nemzetközi szerződés ratifikációjáról dönt. Angela Merkel ehhez az ellenzék támogatását kérte. Sigmar Gabriel, a legnagyobb ellenzéki erő, a szociáldemokraták elnöke pártja támogatásáról biztosította az előterjesztéseket, és hangsúlyozta: a konzervatív-liberális koalíció megszorításokon alapuló válságkezelő politikája eddig kudarcok sorozata volt. Kedvező fordulat, hogy a kancellár az uniós csúcson végre módosított irányvonalán - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holokauszttúlélő nőknek tartottak szépségversenyt

A versenyt a szervezők az élet ünnepléseként méltatták, bírálói viszont helytelennek neveztek. Tovább olvasom