Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Milliárdokat és aranyrudakat tartott otthon egy vidéki kínai hivatalnok

4,8 milliárd forintnyi készpénzt és 37 kilogramm aranyat találtak egy hivatalnok lakásán az észak-kínai Hopej tartományban.
Százhúsz millió jüan (4,8 milliárd forint) készpénzt és 37 kilogramm aranyat találtak egy hivatalnok lakásán az észak-kínai Hopej tartományban. A városi vízellátást felügyelő tisztségviselőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy vagyonát nem tisztességes úton szerezte, 68 ingatlana van.

A kínai médiában ismertetett csinghuangtaói eset főszereplője egyike azoknak, akik ellen az elmúlt hetekben indítottak eljárást Hopejben. A kampányszerű ellenőrzéseken a megyei szintű vezetők közül több mint 230-an akadtak fenn, sokuknál találtak nagy összegű készpénzt és egyéb értékes vagyontárgyakat.

A lebukott alacsonyabb rangú vezetők között van például a helyi közlekedési rendőrök parancsnoka, a földügyekkel foglalkozó hivatal igazgatója és egy társadalombiztosítási hivatal főnöke is. Kettőjüknél 10-10 millió jüant (402 millió forintot) találtak, a harmadik vezetőnél ennek a kétszeresét. A Pekinggel szomszédos tartományban október végén megközelítőleg 15 ezer, korrupcióval gyanúsított személyt vizsgáltak.

A tartományi törvényhozás állandó bizottságának volt tagja, a jogi ügyek bizottságának helyettes vezetője és az állami China Mobile távközlési vállalat Hopejt felügyelő vezetője ellen is eljárás folyik "súlyos fegyelemsértés" gyanúja miatt.

A központi ellenőrző hatóságok szerint mindezek újabb bizonyítékai annak, hogy helyi szinten súlyos méreteket öltött a korrupció.
Kínában két éve indult kampány országosan tömeges leleplezéseket és felelősségre vonásokat eredményezett. Ez a modern Kína legkiterjedtebb korrupcióellenes hadjárata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Washington felülvizsgálja az IA elleni stratégiáját

Washingtonban felülkerekedett az a meggyőződés, hogy az IÁ-t nem lehet legyőzni a szíriai politikai… Tovább olvasom