Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Milliók áram nélkül Bangladesben

Meghibásodott egy, a szomszédos Indiából áramot szállító vezeték.
Több millióan maradtak áram nélkül Bangladesben szombaton, miután meghibásodott egy, a szomszédos Indiából áramot szállító vezeték.

Az egész országot érintő áramkimaradás miatt a tízmilliós főváros, Dakka szinte teljes egésze sötétségbe borult, és egy időre még a miniszterelnöki rezidencia is áram nélkül maradt. A főváros reptere, a nagyobb kórházak és a szombaton is működő textilgyárak egy része dízelgenerátoroknak köszönhetően nem maradt energia nélkül, de az ország nagy részén leállt a munka és megállt az élet jelentések szerint.

Az illetékes hatóságok szerint a súlyos kimaradást az okozta, hogy meghibásodott egy Indiából Bangladesbe áramot szállító vezeték, és a hiba miatt a bangladesi elektromos hálózatban több másik helyen is kimaradás történt, valamint erőművek is leálltak.

Az esti órákra a legfontosabb létesítményekben már helyreállították az áramellátást, de teljesen még nem sikerült felülkerekedni a problémákon. A biztonsági erők megerősítették a stratégiai létesítmények védelmét.

A 166 milliós Banglades az energiával egyik legrosszabbul ellátott állam a világon, a lakosság egyharmada egyáltalán nem jut áramhoz. A dél-ázsiai országban gyakoriak az áramszünetek az elavult és öreg hálózat miatt, mindazonáltal a mostani az utóbbi évek legsúlyosabb kimaradása volt.

Egyébként a Bangladesnek áramot szállító India maga is súlyos energiaválsággal küzd, és 2012-ben minden idők legjelentősebb áramszünetének színhelye volt, amely több mint félmilliárd embert érintett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Líbiaiak is hűséget fogadtak az Iszlám Államnak

Az internetre feltöltött felvétel szerint nagyjából 50 fiatal tett hitet az IÁ magát kalifának… Tovább olvasom