Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Milliókat fizethet, mert ittasan vezetett 400 métert

Hétszázezer norvég korona (azaz átszámítva csaknem 22 és fél millió forint) büntetést kell fizetnie annak a norvég üzletembernek, aki ittasan körülbelül 400 métert vezette a kocsiját. Ezt az ítéletet hozta kedden a Norvégia déli részén lévő Aust-Agder körzeti bírósága.
A 49 éves férfi egy hajózási vállalat egyetlen örököse. Vagyona körülbelül 228 millió korona (több mint 7 milliárd forint), tavalyi éves bevétele pedig meghaladta a 752 ezer koronát (20 millió forintot). A bíróság szerint a bírság kiszabásakor a vétkes havi keresetének másfélszeresét szokták alapul venni, az üzletember azonban jóval gazdagabb az átlagnál, ennélfogva nagyobb a felelőssége is a példamutatásban és a bűnhődésben is.

A férfit arra is kötelezték, hogy vegyen részt egy alkoholelvonó kúrán, amit ha otthagy, 18 nap börtönre ítélhető. Ezenkívül két és negyed évre felfüggesztették a jogosítványát.

Az üzletembert 2008 októberében kapták el a rendőrök, mert láthatóan részegen vezetett. Állítólag csak 3-400 métert tett meg kocsijával, és éppen azon volt, hogy egy barátjához eljutva megkérje az illetőt, hogy vigye őt haza. A férfi vérében - egy órával őrizetbe vétele után - a megengedett alkoholszint kilencszeresét találták.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2009. május 12. 21:15
    „Így kellene mindenütt a világban!”
  • 1. JungHeinrich 2009. május 12. 19:46
    „...no ez a lényeg, egyes országokban a jövedelemnek megfelelően fizeted az adót ,a bírságot és sok mindent ,mert így igazságos....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitva hagyták a cella ajtaját - a rab kisétált

Boszniában megszökött cellájából az a gyanúsított, aki éppen arra várt, hogy kiadják Németországnak, ahol egy ékszerrablás miatt körözik. Tovább olvasom