Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Minden háztartásnak széles sávú internetet adnának a britek

A brit kormány terve szerint minden háztartás számára biztosítani kell a széles sávú internet-hozzáférést. A londoni kabinet ezt ugyanolyan kormányzati feladatnak tekinti, mint annak idején a postai szolgáltatások általánossá tételét.
A terv szerint a 2012-es londoni olimpiára kellene garantálni minden háztartás számára a széles sávú internetet. Az új stratégia szerint addigra a rádiózást is át kell állítani digitálisra.

A brit kormány a széles sávú internet-hozzáférés biztosítását ugyanolyan kötelezettségnek tekinti, mint amilyet a postai szolgáltatás országos elterjesztését előíró 1840-es törvény vagy a telefon általános elérhetőségét célul tűző 1984-es törvény rótt az akkori kormányra.

Gordon Brown brit miniszterelnök kijelentette, hogy a digitális technika ugyanolyan fontos lesz Nagy-Britannia 21. századi virágzása szempontjából, mint az utak, hidak és a villanyvezetékek voltak a 20. században.

Az ellenzéki konzervatívok azonban bírálták a stratégiát, mert nincs benne végrehajtási akcióterv, és nem derül ki belőle, hogy ki fogja megfizetni az új szolgáltatás kiépítését.

A kormánystratégia részletes végleges változatát valamikor az év folyamán tervezik nyilvánosságra hozni.

Olvasóink írták

  • 2. wastekiller 2009. január 30. 11:17
    „"Minden háztartásnak széles sávú internetet adna Botka" - ez a cím sokkal jobban tetszene... Mondjuk megelégednék azzal is, ha normális áron lehetne hozzájutni a városban az internethez, amit az Invitel monopólium okoz ezen a piacon, az felháborító...”
  • 1. comet 2009. január 30. 07:59
    „Valahol a Britek még mindig élen járnak. A mai technológia mellett már mindenki élhetne normálisan. Élelemhez, lakáshoz, fűtéshez, információhoz mindenkinek joga van ... Ja, és normális munkakörülményekhez.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot emeltek az iraki cipődobáló tiszteletére

Irak - Bronzcipőt ábrázoló hatalmas szobrot avattak az iraki cipődobáló újságíró tiszteletére… Tovább olvasom