Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Minden tizedik nyugatnémet visszaállítaná a falat

Németország - A nyugatnémetek harmada úgy érzi, hogy személyesen veszített a német egyesítéssel, 11 százalékuk egyenesen visszaállítaná a berlini falat.
Mindez a fal leomlása 20. évfordulója alkalmából készített "2010-es társadalompolitikai jelentés"-ben olvasható, amelyben a németek véleményére és érzéseire kérdeztek rá.

A tanulmány szerint az ország keleti részében öt százalékkal többen (42 százalék) vélik úgy, hogy nyertek az egyesítéssel, mint a nyugatnémetek, akiknek csak 37 százaléka érzi így. A megkérdezett nyugatnémetek 52 százaléka szerint a keletieknek időközben jól megy - sőt, esetlegesen még jobban is, mint a nyugatiaknak. Ezzel szemben a keletiek háromnegyede éppen ellentétes véleményen van.

A felmérés minden korcsoportra kiterjedt, összesen 2090 németet kérdeztek meg.

Olvasóink írták

 • 4. cyt 2010. szeptember 01. 10:20
  „Haldoklik a globalizmus, a neoliberalizmus. Ennek egyértelmű vetülete a német statisztikai eredmény. Jó lenne egy kicsit komolyabban figyelni az Európában élő európaiakszavaira, hogy megmenthessük az EU-t a jövő számára és elkerülhessük a "bekebeleződést"; népcsoportilag délről, gazdaságilag meg keletről.”
 • 3. CCM 2010. augusztus 31. 23:21
  „A határokat is legyen megint elenörzés !”
 • 2. frakk 2010. augusztus 31. 20:21
  „Mignon maximálisan elégedett, és szerintem magával viszi Botkát is Berlinbe, ha itt nem úgy alakul szuper polg. mesterünknek a helyzet. A nyugatiak a falbontást úgy ítélik meg, hogy azóta nekik sokkal nehezebb minden.
  Csak azt nem értem , ha annyira jól csinálják a szocialista gondolkozású pártvezetők , miért van az , hogy a világ minden pontján 8kivétel nélkül) évtizedes elmaradások vannak a nyugati társadalmakkal szemben. Miért van ez, ha minden annyira jó??”
 • 1. keiner 2010. augusztus 31. 17:42
  „Ja, elhíszem, hogy keleten nincs megelégetve. Kapnak kevesebb fisztést (még mindig) és abbol a kisebb físztésböl 20 év egyesítés untán 13% kevesebb nyugdijat mint nyugaton. Van nyugij kelet és nyugdij nyugat.
  Az árak (víz, villány, gáz) magasabb keleten.
  Így nem csoda, hogy háromnegyede ellentétes véleményen van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb támadás a dohányzás ellen

Görögország - Újabb támadást indít a dohányzás ellen Görögország: szerdától minden bárban,… Tovább olvasom