Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Monti: Görögországnak az eurózónában kell maradnia

Az eurózóna válságának megoldását illetően Róma és Párizs között teljes a nézetazonosság.
Görögországnak az eurózónában való maradása mellett foglalt állást Mario Monti olasz miniszterelnök csütörtökön Francois Hollande francia elnökkel tartott római találkozóján.

Az eurózóna válságának megoldását illetően Róma és Párizs között teljes a nézetazonosság - hangoztatta Monti a sajtótájékoztatón.

Az olasz miniszterelnök elmondta, vendégével együtt kedvezően értékelték a spanyol bankoknak nyújtott segítséget. Európa a válság megoldásáért "nem keveset tett, de mindez még nem volt elegendő" - hangsúlyozta Monti. Hozzátette, Róma és Párizs is azt reméli, hogy a vasárnapi választások után Görörország az eurózóna tagja marad.

Hollande megjegyezte, nem akarja, hogy "Európát beteg kontinensnek tekintsék". A francia elnök kijelentette, hogy a június végi EU-csúcstalálkozó központi témája a növekedés és a stabilitás megteremtése lesz. "Európát fel kell vértezni a spekulációval szembeni mechanizmusokkal" - hangsúlyozta.

A francia elnök este Giorgio Napolitano államfővel találkozott.

A Le Monde francia napilap értesülései szerint Hollande a Montival folytatott megbeszélését követően az EU összes fővárosába elküldi az európai gazdasági növekedésről szóló javaslatait.

A Monti-Hollande találkozó "forró két hetet" indított el az EU-csúcs előtt - jegyezte meg az olasz sajtó hangsúlyozva, hogy Monti folyamatosan egyeztet európai kollégáival. Az olasz kormányfő szerdán Berlinben tárgyalt, június 22-én pedig négyes csúcs lesz Rómában a francia elnök, a német kancellár, Mariano Manuel Rajoy spanyol kormányfő és az olasz miniszterelnök részvételével.

A csütörtöki találkozóval egy időben a rohamrendőrség többször is gumibottal szorította vissza a római kormánypalota és az ezzel szomszédos képviselőház előtti téren tüntetőket. A szakszervezetek és baloldali ifjúsági szervezetek a Monti-kormány válságintézkedései, a nyugdíjreform és a munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek.

Június 22-re az olasz szakszervezetek általános sztrájkot hirdettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fel kell oszlatni a parlamentet Egyiptomban

Az alkotmánybíróság elnöke szerint az alkotmányba ütközik az a törvény, amelynek alapján a… Tovább olvasom