Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

Moszkva és Washington nyomában: Kína fejleszti haderejét

A kínai védelmi költségvetés 12,7 százalékkal emelkedett 2011-ben. A világ legnagyobb haderejének számító Népi Felszabadítási Hadsereg féltve őrzi katonai programjának titkait.
"Teljesen megalapozatlannak" nevezte a kínai védelmi minisztérium pénteken a Pentagon éves jelentését, amely szerint az ázsiai óriás nukleáris arzenáljának és haditengerészetének fejlesztésére törekszik, destabilizálva ezzel a térségbeli erőegyensúlyt. A védelmi minisztérium "nyomatékos elégedetlenségét és határozott tiltakozását" fejezte ki a jelentéssel kapcsolatban, amely szerinte eltúlozza Peking fenyegetését Tajvanra nézve.

"Ahogy fejlődik a technológia, teljesen normális, hogy a kínai hadsereg is fejlődik" - jelentette ki közleményében a védelmi minisztérium. A Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön már bírálta a "tények elferdítésén" és "alaptalan találgatásokon" nyugvó dokumentumot, és a kínai belügyekbe való beavatkozásnak nevezte azt. A kínai védelmi költségvetés 12,7 százalékkal emelkedett 2011-ben. A világ legnagyobb haderejének számító Népi Felszabadítási Hadsereg féltve őrzi katonai programjának titkait. Kína nagy léptekkel modernizálja légi, tengeri és szárazföldi haderejét, hogy utolérje Moszkvát és Washingtont.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alá került egy egész falu: rengeteg a halott

A heves esőzés okozta áradások miatt víz alá került egy falu Északnyugat-Pakisztánban, az árvízben… Tovább olvasom