Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Moszkva közömbösséggel vádolja a NATO-t

Moszkva azzal vádolta meg a NATO-t pénteken, hogy közömbösen viselkedik a kelet-ukrajnai humanitárius helyzetet illetően.
Alekszandr Grusko orosz NATO-nagykövet Brüsszelben kijelentette: az észak-atlanti szövetség "teljes közömbösséget mutat" a Kelet-Ukrajnában kialakult nyomorúságos humanitárius helyzet kapcsán, és nem érdekelt a válság mielőbbi rendezésében.

A nagykövet értékelése szerint eközben továbbra is elnézik, hogy a kijevi hatalom bűnös módon elnyomja az ország népét.

"Abszurd színház és a fogalmak felcserélése" - az orosz diplomata szerint csak így lehet minősíteni Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár aznapi nyilatkozatát.

Grusko elmondta, Rasmussen az Ukrajna destabilizálását célzó lépésről beszélt annak kapcsán, hogy Oroszország békés, humanitárius célú szállítmányt küldött élelmiszerekkel és gyógyszerekkel a kétségbeesett lakosság megsegítésére.

A NATO főtitkára pénteken úgy foglalt állást, hogy Oroszország a nemzetközi erőfeszítések ellenére folytatja a válság kiterjesztését Kelet-Ukrajnában, és ez Moszkva még nagyobb elszigeteltségéhez vezet.

Elítélte "az úgynevezett" humanitárius konvoj belépését ukrán területre, ami "csak tovább mélyíti a válságot". Az ukrán hozzájárulás és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága részvétele nélküli belépés "Oroszország nemzetközi kötelezettségeinek súlyos megsértése" - hangoztatta, s hozzátette, Oroszország ismét megsértette Ukrajna szuverenitását.

Rasmussen felszólította Oroszországot, hogy ne tegyen újabb provokatív lépéseket, hagyja abba Ukrajna destabilizálását, hozzon valódi intézkedéseket a veszélyes helyzet megoldására, eközben tartsa teljes mértékben tiszteletben Ukrajna szuverenitását, területi egységét és a nemzetközi jogot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

London nem hajlandó együttműködni Aszaddal

Nagy-Britannia nem hajlandó együttműködni Bassár el-Aszad szíriai elnökkel még az Iszlám Állam nevű… Tovább olvasom