Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Moszkvában is mecsetépítés ellen tiltakoztak

Budapest - Az orosz fővárosban csaknem ezren tiltakoztak szombaton a Tyeksztyilscsiki negyedben tervezett mecsetépítés ellen.
A moszkvaiak más indokokkal rendeztek tiltakozó akciót ugyanazon a napon, amikor New Yorkban több százan tüntettek - a szeptember 11-i terrortámadások 9. évfordulóján -, a tervek szerint Ground Zero közelében felépítendő iszlám közösségi központ mellett és ellen.

A Volgai bulváron szervezett moszkvai megmozdulás résztvevői szerint a mecset megtöri az itt megőrzött zöldterület egységét és jócskán megnehezíti a parkolást. Az Interfax orosz hírügynökség honlapjának jelentése szerint az itteni lakosokat komolyan nyugtalanítja az is, hogy a mecsetben gyülekező hívők várhatóan negatívan viszonyulnak majd a kutyákhoz, mert ezeket az állatokat a muszlimok tisztátlannak tartják.

A tiltakozó moszkvaiak sérelmezték azt is, hogy a hatóságok korábban nem engedélyezték itt egy orosz ortodox kápolna építését, azzal érvelve, hogy az adott telken nincsenek közművek.

Moszkvában egyébként öt mecset van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stephen Harper: A terrorfenyegetettség még mindig jelen van

A kanadai kormányfő szerint a terrorfenyegetettség még mindig jelen van a világban. Stephen Harper mindezt az Egyesült Államok ellen 2001 szeptember 11-én végrehajtott terrortámadás évfordulója alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta szombaton. Tovább olvasom