Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Moszkvai lakásában megverték a holland nagykövetség egyik diplomatáját

A nagykövet asszisztenséről van szó, aki a rendőrségen elmondta, hogy ismeretlenek törtek be a lakásába, bántalmazták és egy szívecskét, valamint egy LGBT feliratot hagytak maguk után.
Moszkvai lakásában megverték Hollandia oroszországi nagykövetségének egyik diplomatáját - számolt be az orosz média a moszkvai idő szerint kedd éjszaka történt támadásról.

Az orosz főváros belügyi igazgatóságának sajtóosztálya csak annyit közölt, hogy egy külföldi a rendvédelmi szervekhez fordult, de nem adott további információt. A Ria Novosztyi hírügynökség azonban az orosz külügyminisztériumtól azt a tájékoztatást kapta, hogy "tudnak a holland diplomatával történtekről, és tisztázni igyekeznek a részleteket".

A hírügynökség meg nem nevezett rendvédelmi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a nagykövet asszisztenséről van szó, aki a rendőrségen elmondta, hogy ismeretlenek törtek be a lakásába, bántalmazták és egy szívecskét, valamint egy LGBT (magyarul LMBT: leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) feliratot hagytak maguk után.

A moszkvai holland nagykövetség egyelőre nem kommentálta a történeteket.

Tíz napja egy orosz diplomatára rontottak rá hágai lakásában a helyi rendőrség emberei. Arra hivatkozva, hogy a szomszédok szerint bántalmazza gyermekeit, Dmitrij Borogyin tanácsost ütlegelték, majd bilincsben vitték el és egész éjjel fogva tartották a rendőrségen. A holland külügyminisztérium a múlt szerdán kért elnézést a történtekért Oroszországtól, miután Moszkva előtte jegyzékben tiltakozott az ügy miatt.

Frans Timmermans holland külügyminiszter írásos közleményében elismerte, hogy az orosz tanácsos elleni rendőri intézkedés megsértette a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezményt, amelynek értelmében a tanácsost diplomáciai mentesség és védelem illeti meg.

A külföldön dolgozó diplomatáknak az adott országban lévő szolgálati lakása is védelem alatt áll, tehát ahogy a követség vagy konzulátus épületébe, úgy oda sem mehet be senki engedély nélkül.

Olvasóink írták

  • 2. majzik 2013. október 16. 11:56
    „Elverték minr b-zi a f-át !

    Ez jó !”
  • 1. majzik 2013. október 16. 09:43
    „Én értem !

    ,,Az LMBT (ritkábban: MLBT) betűszó a nemzetközi szóhasználatban elterjedt LGBT (GLBT) magyar fordítása. A rövidítés feloldása: Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek. Az elnevezés ezen szexuális kisebbségek összefoglaló megjelölésére használatos."”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képviselőház nem tudott önálló javaslatot elfogadni

A republikánus többségű washingtoni képviselőház kedden nem tudott önálló megoldási javaslatot… Tovább olvasom