Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Nacionalistákat gyanúsítanak a honfoglalási emlékmű megrongálásával

Ukrajna - Az ukrán rendőrség a szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezetének három vezetőjét gyanúsítja a vereckei magyar honfoglalási emlékmű szombat hajnali felgyújtásával, a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették – adta hírül az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.
A honlap utalt a Szvoboda sajtószóvivői irodájának szombaton kiadott közleményére, amely szerint letartóztatták a párt Kárpátalja megyei szervezetének három vezetőjét, Oleg Kucin elnököt és helyettesét, Ruszlan Polivkát, valamint Tamas Lelekácsot, az ungvári városi szervezet elnökét. A nyilatkozat szerint a párt őrizetbe vett tagjait a magyar honfoglalási emlékmű felgyújtásával vádolják. A Szvoboda igyekszik kideríteni, hol tartják őrizetben a kárpátaljai tisztségviselőit, akiket a rendőrség akkor állított elő, amikor - a közlemény szavaival - egy lembergi (lvivi) pártrendezvényről tartottak gépkocsival hazafelé.

Az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálatának jelentése szerint szombatra virradóra felgyújtották a Vereckei-hágón található magyar honfoglalási emlékművet. Helyi lakosok bejelentése nyomán a rendőrség három személyt vett őrizetbe, akik Hyundai típusú személygépkocsival hajtottak el a helyszínről – állt a közleményben.

A vereckei honfoglalási emlékművet az elmúlt években többször megrongálták, de eddig még egyszer sem sikerült elfogni a tetteseket.

Olvasóink írták

 • 9. igaz1017 2011. február 21. 13:44
  „Én egy szerinted szélsőjobboldali családanya vagyok és eszembe sem jut emlékműveket rongálni,sőt mélységesen elítélem az ilyen cselekményeket.Akkor most velem van a baj Apátfalvi barátom?:))”
 • 8. fapaci 2011. február 20. 20:45
  „1. higgadj már le. A pártnak semmi köze nem volt a dologhoz, sőt ez az akció magyar közreműködéssel jutott idáig. Az ukránokat azt hiszed érdekli egy emlékmű? Le sem szarják.
  Szerbiában is a tvsek kimentek keresni azt a magyart akit állítólag megvertek, mire kiderült, abban a falúban nem is lakik ilyen ember, sőt, 100%ban magyarok lakják. Ti meg bedőltök ilyen baromságoknak.”
 • 7. Ferrer 2011. február 20. 19:43
  „Úgy látszik náluk is megvannak az "értelmiségiek". Ahogy a 21. századhoz értünk, a vandálokat elkezdték hazafinak nevezni. Nem durva?”
 • 6. Apátfalvi** 2011. február 20. 18:14
  „Szilléri, egy kérdésre válaszolj: Szélsőjobboldaliak rongáltak, vagy nem?

  Nincs több kérdésem...”
 • 5. deszkás 2011. február 20. 10:22
  „Ezt nem ide irtam”
 • 4. deszkás 2011. február 20. 10:20
  „De nagyok lettünk Libiának. Eddeg le se... bennünket.”
 • 3. szilléri 2011. február 20. 09:29
  „1. Apátfalvi** 2011.02.19. 22:50
  ,,A" terv, ala Apátfalvi.
  - Világos, de a szélsőjobbosokat Apárfalvi, Hitler és Sztálin fogja kijelölni.
  - Utána csak azt kéne megvizsgálni mi lesz a szélső baloldallal?
  - Aztán végére maradnak a kisebbségek magyarok, zsidók, cigányok, más nemi intenditással rendelkezők, balkezesek, cukorbeteged, falusiak, városiak, biciklisek és autósok. Hoppá !!!!!!!!! -kihat a Kárpátmedence!

  ,,B" terv szerintem a megfelelő orvosi ellátás :1. Apátfalvi** 2011.02.19. 22:50 -nak!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. qrumpli 2011. február 20. 08:46
  „A hozászolás enyhén szólva is gyűlöletkeltő!
  A hozzászóló arra gondol netán ,hogy a kommonisták az ég küldöttei?
  Kiváncsi lennék ha köztük látnám milyen bátor lenne?
  Talán összekeveri a jobbkezét a ballal?”
 • 1. Apátfalvi** 2011. február 19. 22:50
  „"Az ukrán rendőrség a szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezetének három vezetőjét gyanúsítja a vereckei magyar honfoglalási emlékmű szombat hajnali felgyújtásával, a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették"

  KÖSZÖNÖM DÉLMAGYAR!!! Végre, ti is alátámasztottátok az általam többször is kifejtett TÉNYT: a trianoni diktátum miatt idegen államhoz került magyar testvéreinkre veszélyt jelent a szélsőjobb. A szélsőjobb a békés együttélést rákos sejtként mérgezi. A szélsőjobb ember és ember között viszályt szít.

  Ha a Szabad Európa dicső népei összefognának, és végre koncetrációs táborokba zárnák a rohadék szélsőjobboldaliakat, akkor az együttélés gondja (átmenetileg minimum) megoldásra lelne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véres bankrablás Afganisztánban

Afganisztán - Véres bankrablás történt szombaton Afganisztán keleti részén, Dzsalálábád városában:… Tovább olvasom