Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Naponta kétszázszor mondja ki Chávez nevét utóda

Egy alkalmat sem mulaszt el a nemrég elhunyt Hugo Chávez politikai örököse, Nicolás Maduro, hogy kimutassa a néhai elnök iránti hűségét.
Egy alkalmat sem mulaszt el a nemrég elhunyt Hugo Chávez politikai örököse, Nicolás Maduro, a venezuelai szocializmus új zászlóhordozója, hogy kimutassa a néhai elnök iránti hűségét: 16 nap alatt 3456 alkalommal mondta ki a nevét.

Itt tart jelenleg az a számláló, amely azt méri, hogy Nicolás Maduro ideiglenes elnök hányszor ejti ki a március 5-én rákban elhunyt populista elnök nevét. A buszsofőrből lett politikus naponta több mint kétszázszor hozza szóba Chávezt és fejezi ki hűségét politikája iránt az április 14-re kiírt választások közeledtével.

"Hogy valódi-e a számlálónk? Igen. Annak szenteljük időnket, hogy követjük Maduró megszólalásait a rádióban és a tévében, hogy a lehető legpontosabbak legyenek a statisztikáink" - olvasható a www.madurodice.com (Maduro mondja) weblapon.

A honlap azt is figyelemmel kíséri, hogy Maduro hányszor ejti ki a comandante, azaz a parancsnok szót. Chávez követői ugyanis sokszor ezen a néven emlegették az egykor katonaként szolgáló elnököt.

A kezdeményezés nagy figyelmet keltett Venezuelában és azon kívül is, különösen azért, mert küszöbön áll az elnökválasztás. A venezuelai ellenzéknek jól jött egy ilyen portál, Chávez szenvedélyes hívei, akik még mindig zaklatottak az elnök halála miatt, viszont érzékenyek minden olyan dologra, amely esetleg gúnyolódás tárgyává teszi a comandante emlékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. János Pál sorsától félti Ferenc pápát Róma fő ördögűzője

I. János Pál mindössze 33 napig volt pápa. 1978. szeptember 28-ról 29-re virradó éjszaka halt meg. Tovább olvasom