Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Négy emberrel végzett: a rendőrség szerint halott az ausztriai vadorzó

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg.

06:30 - A rendőrség szerint halott a gyilkos ausztriai vadorzó

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg.

Az 55 éves férfi - akit régóta köröztek - a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára menekült és ott elbarikádozta magát.

A Cobra különleges egység tagjai éjszaka megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó állítólag felgyújtotta a ház egyik helyiségét és maga is a lángok martaléka lett.
Alois H. - akit évek óta köröztek - kedden szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg, négyen belehaltak sebesüléseikbe: három rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje. Az egyik rendőrt a vadorzó túszul ejtette és menekülés közben ölte meg.
A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk és egy rendőrautóba átülve menekült tanyájára.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá minden kétséget kizáróan a férfi holttestére.

Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.

Korábban:

Beismerte ámokfutását a kedden négy embert megölő osztrák vadorzó, de egy barátjával folytatott telefonbeszélgetés során, amelyről az osztrák bulvársajtó számolt be, azt mondta, "soha nem fognak elkapni"

"Sajnos igaz: én vagyok az annabergi vadorzó!" - idézte az 55 éves, Alois H. nevű férfi szavait a barát a Kronen Zeitung című lapnak nyilatkozva.

"Engem is meglőttek, a hasamon. De most már egálban vagyunk. A Burgit (a férfi juhászkutyájának beceneve) is lelőttem már, de engem soha nem fognak elkapni" - mondta barátjának az ámokfutó.

A barát a Kurier című lap kérdésére azt is elmondta: a vadorzó néhány hete kezdett el arról beszélni, hogy problémái vannak. Az orvvadász azt állította neki, úgy érzi, mintha valamiféle "második énje" lenne.

Az osztrák rendőrség által már korábban körözött orvvadász kedden három rendőrt és egy vöröskeresztes alkalmazottat ölt meg, miután a hatóságok megpróbálták letartóztatni. A támadó elmenekült, és a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyáján barikádozta el magát. Onnan időnként lövéseket ad le.

A nagy mennyiségű lőszerrel felszerelkezett férfi házát különleges rendőri egységek vették körül. A hatóságoknak még nem sikerült kapcsolatba lépniük az orvvadásszal.

Szökés közben rendőröket és mentőst sebesített meg egy menekülő orvvadász

Szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg egy évek óta körözött orvvadász Ausztriában kedden, négyen belehaltak sebesüléseikbe - közölték az osztrák hatóságok. A vidéki házába menekült gyilkost még nem sikerült elfogni.

Életét vesztette a lövöldözés és üldözés során meglőtt három rendőr és a helyszínre érkező vöröskeresztes gépkocsi sofőrje.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó 55 éves férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk, és menekülni próbált. Az egyik meglőtt rendőr később életét vesztette.

A férfi ezután lelőtt egy vöröskeresztes alkalmazottat, aki az akkor még életben lévő rendőr sebesüléseit próbálta ellátni, majd ezt követően a hatóságok által felállított úttorlasznál agyonlőtt egy második rendőrt is.

Egy férfi lelőtt két rendőrt és egy mentőautó-sofőrt Ausztriában. Fotó: MTI (galéria)


Nyoma veszett egy harmadik rendőrnek, eleinte azt gondolták, hogy az orvvadász túszul ejtette és a rendőr még életben van. Az osztrák belügyminiszter szóvivője később közölte, hogy megtalálták a harmadik rendőr holttestét, a férfit járőrautójában érte a halálos lövés.

A támadó szökés közben átült egy rendőrautóba, és elhajtott a helyszínről, s a fővárostól, Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyára menekült, ahol elbarikádozta magát. A nagy mennyiségű lőszerrel felszerelkezett férfi házát különleges rendőri egységek vették körül - tájékoztatott a belügyminisztérium.

A szóvivő elmondta, hogy a különleges egységek körbezárták a területet. Az osztrák hadsereg egy harckocsit is a helyszínre irányított.

A helyi rendőrség egyik névtelenséget kérő tisztségviselője délután telefonon közölte az AP hírügynökséggel, hogy eddig nem sikerült kapcsolatot létesíteniük a vadorzóval, akinek sokféle fegyvere, állítólag kézigránátja is van, és tüzet nyit bárkire, aki közelít a házához.

Korábban írtuk:

Szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg egy évek óta körözött orvvadász Ausztriában kedden - közölték az osztrák hatóságok.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg községnél egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk, és menekülni próbált. A lövöldözés és üldözés során két rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje megsebesült. Az elkövető egy harmadik rendőrtisztet valószínűleg túszul ejtett.

[13:35:01] Nagy Roland: Egy férfi lelőtt két rendőrt és egy mentőautó-sofőrt Ausztriában. Fotó: MTI/EPA/Robert Jäger (galéria)

Egyes sajtójelentések szerint több áldozat halálos sebet kapott.

A támadó szökés közben átült az egyik rendőrautóba és elhajtott a helyszínről, s az alsó-ausztriai Melk város melletti tanyán található otthonába menekült. A nagy mennyiségű lőszerrel felszerelkezett férfi házát különleges rendőri egységek vették körül - tájékoztatott a belügyminisztérium.

[13:35:01] Nagy Roland: Egy férfi lelőtt két rendőrt és egy mentőautó-sofőrt Ausztriában. Fotó: MTI/EPA/Robert Jäger (galéria)


Olvasóink írták

 • 10. pirochatechin 2013. szeptember 19. 14:23
  „"Alois H. - akit évek óta köröztek..."
  Alois Há. Külföldi, körözés alatt állt, már meg is halt, de még így is csak Alois HÁ! Há´ mé´ nem lehet legalább ilyenkor kiírni annak a nyomorultnak a nevét?! Féltek, hogy becsületsértési pert indít a szelleme?! Vajon a körözésben is Alois Há-ként szerepelt? Nagyon hatékony körözés lehetett akkor!
  A Tolvajkergetőknek igaza van: többek közt ezért van jó világ ma a bűnözőknek, a média jótékonyan kitakarja az arcukat, a nevüket, soha nem derül ki, ki követte el pl. a biciklilopást. De az már nonszensz, hogy egy már halott, azelőtt körözés alatt álló, rádásul külföldi gyilkosnak sem merik kiírni a nevét!
  (Bezzeg a háborús bűnökkel vádolt öregek - akik közül az egyiket föl is mentették - nem Ká Sándor és Csé László voltak sosem!)”
 • 9. benq 2013. szeptember 18. 21:36
  „hát akkó csak öngyilkos lött.
  Az áldozatok hozzátartozóinak, őszinte részvétem.”
 • 8. queenmargareth1 2013. szeptember 18. 11:39
  „addig még vhogy tűrhető volt, amíg Amerikában történtek ilyenek, de ez már nagyon közel van...borzasztó ez az erőszakosság”
 • 7. partizánok 2013. szeptember 18. 11:39
  „Na fene!
  Én meg azt hittem bezzeg nyugaton régen rend van,nincs bűnözés és mindenki boldog.
  Ja, a és a TEK is ügyesebb ott?”
 • 6. benq 2013. szeptember 17. 21:54
  „és lesajtózzák, hogy öngyilkos lett!”
 • 5. xenopus 2013. szeptember 17. 21:34
  „Van rá egy százasom hogy hamarosan elfárad és alvadni tér! Akkor meg egyszerűen kilövik.... Ennyi lesz a sztori!”
 • 4. majzik 2013. szeptember 17. 21:23
  „Rambo 123 !”
 • 3. rózsakert 2013. szeptember 17. 15:29
  „nem gond, kilövik őt is.”
 • 2. Roland1000 2013. szeptember 17. 14:28
  „Milyen bénák az üldözők! Mint valami elcseszett filmben...”
 • 1. queenmargareth1 2013. szeptember 17. 14:12
  „na, a sógorok sem panaszkodhatnak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hiba folytán vált Iránban újra elérhetővé a Facebook és a Twitter

Hétfőn este számos iráni felhasználó arról számolt be, hogy hozzáfértek személyes fiókjukhoz a… Tovább olvasom