Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Négy nagy terület más időzónába kerül

Oroszországban négy nagy terület más időzónába kerül március 28-án, amikor az ország egésze átáll a nyári időszámításra: a Volga menti Szamarai, a szibériai Kemerovói területen (megyében), valamint Kamcsatkán nem állítják át az órákat, s ezzel egy órával közelebb kerülnek a fővároshoz.
Az Urál hegységtől nyugatra elterülő Udmurtföld kérésére Vlagyimir Putyin kormányfő a hét végén engedélyezte, hogy csatlakozzon a moszkvai időzónához. A három másik terület kérdésében hétfőn döntött a kormány.

Ennek értelmében március 28-tól Petropavlovszk-Kamcsatszkij, valamint Csukcsföld és Moszkva között az eddigi 9 óra helyett csupán 8 óra lesz az eltérés.

Alekszandr Jerohin, a Kamcsatkai terület (megye) gazdaságfejlesztési minisztere korábban büszkén közölte az Interfax hírügynökséggel, hogy ennek ellenére továbbra is Kamcsatkán köszönthetik Oroszország területén elsőként az új évet.

A Kemerovói területen a fővároshoz képest az időeltérés a mostani 4 óráról 3 órára csökken.

Ugyancsak március 28-án Udmurtföld a moszkvai időzónához csatlakozik.

Az időzónák számának csökkentését Dmitrij Medvegyev elnök vetette fel novemberben. Az elnök akkor megállapította: a sok időzónára mindig büszkék voltak, hiszen Oroszország nagyságát illusztrálják, de soha nem töprengtek el azon, hogy ez esetleg megnehezíti az ország irányítását, a közigazgatást és túlságosan magas költségeket eredményez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 emeletnyit zuhant egy 7 éves kislány

Csodával határos módon élt túl 14-emeletnyi zuhanást egy 7 éves kislány Szentpéterváron. Tovább olvasom