Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Negyedmillió euróért kelt el egy Newton-kötet

A gazdasági válság ellenére antik kötetek, grafikák és források ezernyi rajongója segítette hozzá a sikerhez a hagyományokban gazdag stuttgarti és ludwigsburgi régiségvásárokat Németországban, egy 1687-ből származó Newton-kötet például 250 ezer euróért (67,8 millió forintért) cserélt gazdát.
A kereskedők "nagyon elégedettek" voltak, az érdeklődés a válság ellenére mindkét helyszínen meglepően nagy volt. Stuttgartban Isaac Newton Philosophiae naturalis principia mathematica (A természetfilozófia matematikai alapjai) című munkájának egy példánya jelentette a legnagyobb szenzációt, a klasszikus mechanikával foglalkozó művet egy zürichi kereskedő kínálta eladásra, a vásárló magángyűjtő.

A ludwigsburgi Antiquarián az 1797-ből származó Atlas universelle de geographie című kötet kelt el a legmagasabb áron, ezért 10 ezer eurót (2,7 millió forint) fizettek.

Mindkét patinás vásáron igen nagy volt a külföldi érdeklődés, kereskedők érkeztek az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Olaszországból és még Ausztráliából is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ENSZ-főtitkár sürgeti a megegyezést

Az ENSZ főtitkára hétfőn sürgette a megosztott Ciprus görög és török közösségének vezetőjét,… Tovább olvasom