Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Nem ad eszközt Fico a szegény régiók felzárkóztatására

A Magyar Koalíció Pártja szerint nem ad eszközöket a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatásához Fico.
Sajnálatosnak tartja a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy Robert Ficóék - a parlament által jelenleg tárgyalt - kormányprogramja nem határoz meg konkrét eszközöket a hátrányos helyzetű régiók és főként Dél-Szlovákia - az utóbbi években teljesen elhanyagolt - járásainak a felzárkóztatására.

"Bár a kormányprogram a régiók közötti gazdasági és szociális különbségek felszámolásában számít az önkormányzatokra is, de nem ad konkrét eszközöket az önkormányzatok kezébe a leszakadóban lévő régiók felzárkóztatására" - mondta el az MTI-nek Őry Péter, az MKP önkormányzati alelnöke pénteken. Hozzátette: véleménye szerint Ficóék a kormányprogram megírásakor: "a kommunista rendszer bevált módszereire alapozva megtették a kötelező köröket, de igazából semmire sem tettek komoly ígéretet".

Az MKP önkormányzati alelnöke ezzel összefüggésben rámutatott, a megyei önkormányzatok lehetséges szerepvállalásáról az uniós alapok merítése során semmi közelebbit nem tartalmaz a kormányprogram.
Őry Péter szerint a kormányprogram csak elvi síkon elemzi az állam és a közigazgatás szerepét a gazdasági, szociális és társadalmi fejlődés szempontjából. "Az egész szinte csak egy baloldali világlátású politikaelméleti értekezést tartalmaz a várható konkrét cselekvési elképzelések felsorolása helyett" - mutatott rá.

Ennek megfelelően a Magyar Koalíció Pártja tudomásul veszi, ugyan a kormány szándékait, de folyamatosan figyelemmel kívánja követni a feladatok végrehajtását, annál is inkább, mivel az említettekhez hasonló több feladat elvégzésének a szükségességét az MKP már a múltban felvázolta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia elnökválasztás: vasárnap második forduló

Negyvenöt millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak vasárnap Franciaországban az urnákhoz az… Tovább olvasom