Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Nem engednek a spanyol szakszervezetek

Eredménytelenül végződtek a tárgyalások pénteken a szakszervezetek és az üzleti szféra képviselői között a szükséges munkaerőpiaci reformokról.
A tárgyalások a hét végén is folytatódnak, immáron a kormány bevonásával.

A szakszervezetek szerint gyökeres ellentétek vannak a két fél között, amit megpróbálnak majd a kormány közvetítésével feloldani. A reform központi eleme a leépítéssel kapcsolatos költségek csökkentése, ami közgazdászok érvelése szerint létfontosságú a spanyol gazdaság versenyképessége szempontjából. A leépítéssel kapcsolatos kiadások szintje egyike a legmagasabbaknak az OECD-tagországokban, a hosszú távú munkaszerződések pedig sok olyan juttatást biztosítanak, amelyek csökkentésébe a dolgozók nem hajlandók belemenni.

Ugyanakkor a kormány elszánt a reformok véghezvitelében, s ha május végéig a két fél nem tud megállapodni, akkor a kormánynak királyi rendelettel kell végrehajtania a reformot.

Ez viszont általános sztrájkot eredményezhet Spanyolországban, miután a szakszervezetek június 8-ára már meghirdettek egy sztrájkot a közalkalmazottak bérének csökkentése miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszovói parlament a választások ellen

A koszovói parlament pénteken felszólította a kormányt, hogy léptessen életbe olyan intézkedéseket,… Tovább olvasom