Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Nem esket fekete-fehér párokat egy louisianai békebíró

Egy fehér louisianai békebíró elutasította egy fekete-fehér pár házassági kérelmét; mint kiderült ez pályafutása során nem először történt, az a tapasztalata ugyanis, hogy az ilyen "vegyes" házasságok nem sikerülnek.
"34 éve vagyok békebíró, és nem hiszem, hogy valaha is helytelenül bántam volna valakivel. Követtem el hibákat, mint bárki. Nem azt mondtam ennek a párnak, hogy nem házasodhatnak össze. Csak azt, hogy én nem adom össze őket" - hangoztatta Keith Bardwell.

A 30 éves fehér Beth Humphrey és 32 esztendős afroamerikai vőlegénye, Terence McKay azt tervezik, hogy az amerikai igazságügyi minisztériumhoz fordulnak a diszkrimináció miatt.

"Szeretnénk gyereket. Mind a barátaink, mind kollégáink örülnek a boldogságunknak. A történteket kivéve tipikus újházasok vagyunk" - mondta el Humphrey, aki egy marketing cég könyvelését vezeti, de kisebbségi politikából is diplomázni akar a New Orleans-i Egyetemen.

Mint mesélte, október 6-án hívta fel a békebírót, a házasságkötés ügyében, ám annak felesége közölte vele, hogy Bardwell nem ad ki engedélyt fehérek és feketék vegyes házasságához. A békebíró azt tanácsolta, forduljanak máshoz. "Ez nem olyasmi, amire az ember napjainkban és korunkban számíthat" - hangsúlyozta Humphrey.

Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Egyesületének (ACLU) louisianai képviselője szintén megdöbbenésének és csalódottságának adott hangot. Mint Katie Schwartzmann kifejtette: az amerikai legfelső bíróság 1967-es rendelete szerint "a kormány nem mondhatja meg az embereknek, hogy kivel köthetnek vagy nem köthetnek házasságot".

Az ACLU levélben fordult Louisiana állam Igazságügyi Bizottságához Bardwell békebírói gyakorlatának felülvizsgálatáért, s egyúttal a "legsúlyosabb szankciók" kiszabását javasolta "az égbekiáltó bigott eljárás miatt, amely "súlyos károkat okozhat az igazságügyi rendszerben".

Schwartzmann kiemelte, hogy "bár Bardwell tudja, hogy megsérti a törvényt, továbbra is folytatja a törvényszegést".

A békebíró kereken tagadta, hogy rasszista lenne. Hangoztatta: számos afroamerikai barátja van, s személyes tapasztalata, hogy a "vegyes" házasságok nem tartósak, mert a fekete közösség túlnyomó része nem fogadja be a fehér házastársat, és ez szerinte megfordítva is igaz. Mint mondta, az ilyen párok gyerekei "szenvednek, és én nem segítem elő, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek".

Olvasóink írták

 • 5. bo 2009. október 16. 21:57
  „Szemét rászístá! Majd a mohácsi viki neki is megmutassa!”
 • 4. Mathiasking 2009. október 16. 20:08
  „Valószínűleg nem szereti a tejcsokit és a tejes kávét! Igaza van, akkor ne egyen!”
 • 3. comet 2009. október 16. 18:59
  „"Nem esket fekete-fehér párokat egy louisianai békebíró"- de melegeket igen, mert különben homofóbság miatt támadnák a szivárványosok, meg a követségek, meg Whoopy Golfdberg.”
 • 2. apátfalvifaszagyerek 2009. október 16. 18:48
  „Otaku to Duna!!!! (with a huge bullet in his head :D )”
 • 1. Otaku 2009. október 16. 17:30
  „Mr. Baldwell 4 prezident.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama bácsi, miért utálnak az emberek?

Miért utálnak téged az emberek? - ezt a kérdést szegezte egy negyedik osztályos tanuló Barack Obama amerikai elnöknek. Tovább olvasom