Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Nem pályázik többé az elnökségre Hillary Clinton

Cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint még mindig elnöki ambíciókat dédelget hétfőn az NBC televíziónak nyilatkozva Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
Megerősítette, hogy Barack Obama első ciklusának lejárta után, vagyis 2013 elején távozik majd posztjáról és idejét az írásnak és a tanításnak, valamint a nők ügyének fogja szentelni.

"Nem, nem" - válaszolta Clinton a kérdésre, hogy szándékozik-e jelöltetni magát a 2016-os elnökválasztáson.

"Nagy kiváltságnak érzem, hogy alkalmam volt az országot szolgálni és én régimódi vagyok. Úgy érzem, hogy meghoztam a hozzájárulásomat. Megtettem, amit csak tudtam. Nagyon hálás vagyok ezért"- mondta az amerikai diplomácia vezetője, aki szerint eljött az ideje, hogy mások is lehetőséghez jussanak.

"De most, tudja, más dolgokat szeretnék kipróbálni. Szeretnék visszatérni az íráshoz és talán a tanításhoz is, a világ lányainak és asszonyainak ügyén dolgozva" - jelentette ki a műsorvezető, Savannah Guthrie kérdéseire válaszolva Hillary Clinton. Hozzátette: kedvére lenne az otthonában pihenni.

Clinton 2008-ban alulmaradt Obamával szemben a hivatalos demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelemben, majd elfogadta volt riválisának ajánlatát és 2009 januárjától kormányának külügyminisztere lett. Az amerikai diplomácia vezetője szerint Obama "a nehéz körülmények ellenére nagyszerű munkát végzett" és "megerősítette Amerika vezető szerepét".

"Továbbra is mi leszünk a vezetők, annak ellenére, hogy más országok is feljönnek az élvonalba. Azért fogunk vezetni, mert Amerika arra rendeltetett, hogy vezessen" - mondta Clinton, hozzátéve, hogy "súlyosan téved", aki úgy gondolja, hogy Amerika hanyatlóban van.

Ugyanakkor elismerte, hogy "előbb a saját házunk táján kell rendet raknunk - a politikai és a gazdasági házunk táján. Ugyanakkor nem mondhatunk le a vezető szerepről a világban, mert amikor így teszünk, az visszaüt".

Clinton, anélkül, hogy kitért volna a részletekre, elmondta, hogy gyakran ad politikai tanácsot Obamának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A görög államadósság leírásáról tárgyalnak?

A görög államadósságok jelentős részének elengedéséről tárgyal Athénban a legtekintélyesebb német… Tovább olvasom