Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Nem vették el Mussolinitől a díszpolgári címet

A balközép Demokrata Párt (PD) kezdeményezte, hogy kilencven év után Varese vegye vissza a Mussolininek 1924-ben adományozott díszpolgári címet.
Benito Mussolini a lombardiai Varese város díszpolgára marad, miután az erről tartott önkormányzati szavazáson alulmaradtak a néhai fasiszta diktátort díszpolgári címétől megfosztani akaró politikai erők.

A balközép Demokrata Párt (PD) kezdeményezte, hogy kilencven év után Varese vegye vissza a Mussolininek 1924-ben adományozott díszpolgári címet. Ezt szorgalmazta az olasz partizánok szövetsége (Anpi) is.

A jobbközép Szabadság Népe (PdL) és az Északi Liga alkotta többség azonban nemet mondott az előterjesztésre az önkormányzati testületben tartott szavazáson - számolt be a pénteki La Repubblica napilap.

A jobbközép pártok hangoztatták, hogy elítélik Mussolini diktatúrájának korszakát, de díszpolgárságának visszavétele "ellentmond a történelemnek", mivel Varese ezzel a húszas években azt köszönte meg Mussolininek, hogy a várost megyeszékhellyé tette.

Mussolini 1921-ben alapította meg az olasz fasiszta pártot, 1922-ben bevonult Rómába, és 1924-ben megnyerte az olasz választásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éven át molesztált gyerekeket egy amerikai tanár Sanghajban

Több mint öt éven át legalább hét gyermeket zaklatott szexuálisan egy elit iskola amerikai tanára… Tovább olvasom