Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Nem vonulhatnak a melegek Szentpéterváron

A szentpétervári kormányzói hivatal csütörtökön visszavonta a szombati melegfelvonulásra előző nap kiadott engedélyt.
Andrej Kibitov, a kormányzó sajtószóvivője bejelentette, hogy az orosz nagyváros törvényességi és jogrendi bizottsága felülbírálta a rendezvény engedélyezését. A testület arra hivatkozott, hogy a felvonulás korábban engedélyezett formája nem egyezett meg azzal, amiről a szervezők a sajtóban beszéltek.

A sajtószóvivő hozzátette, hogy a városvezetésnek a nagy számban beérkezett lakosság kérelmeket is figyelembe kellett venniük. Azt állította, hogy a szentpéterváriak és más régiók lakosai azt kérték, hogy a hatalom ne adjon teret a rendezvénynek.

A meleg büszkeség napján, szombaton először tartottak volna engedélyezett felvonulást az LMBT szervezetek Oroszországban, ráadásul a homoszexualitás propagandáját tiltó Szentpéterváron.

Igaz, nem a városközpontban, mint azt kérvényezték, hanem a népnyelvben a politikai száműzetés helyszínének nevezett Poljusztrovszkij parkban vonulhattak volna fel. A szervezők nemcsak Oroszország más részeiből, hanem külföldről is hívtak vendégeket a most betiltott felvonulásra.

Az egyik szervező szerdán még örömmel nyilatkozott arról, hogy az orosz történelemben először nyílt lehetőségük arra, hogy megmutassák elkötelezettségüket a demokratikus elvek, a törvényesség szigorú betartása mellett, állampolgári jogaik védelmében.

Az oroszországi melegjogi szervezetek 2006 óta próbálják elérni, hogy a hatóságok engedélyezzék felvonulásukat Moszkvában és Szentpéterváron.

Oroszországban 1993-ig bűncselekményként, majd 1999-ig betegségként kezelték a homoszexualitást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ponta: Basescu nem méltó az államfői tisztségre

Elnök létére pletykákkal és rágalmakkal foglalkozik - mondta a román miniszterelnök. Tovább olvasom