Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Németország vendége az izraeli államfő

Páratlan biztonsági intézkedések közepette kezdte meg berlini látogatását Simon Peresz izraeli államfő, aki kedden - a két ország közötti megbékélést jelző programként - vendéglátójával, Horst Köhler államfővel együtt közösen felkeresi a grunewaldi pályaudvar 17. vágánya melletti emlékhelyet.
1941-től a háború végéig Berlinből mintegy 50 ezer zsidót deportáltak, köztük egyedül az auschwitzi "halálgyárba" a pályaudvar 17. vágányáról összesen mintegy 17 ezer zsidóval 35 szerelvény indult. A deportáltak közül több ezret tett ki a gyermekek száma.

Az izraeli elnök ezt követően Merkel kancellárral együtt nyitja meg a német-izraeli ifjúsági fórumot, amelyen a két ország fiataljai vitatják meg a kapcsolatok múltját és jelenét. Közvetlenül elutazása előtt ennek kapcsán Peresz a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak aggodalommal nyilatkozott arról a közelmúltban végzett felmérésről, amelyből kitűnt: a német fiatalok egy része Izraelt veszélyesebbnek tartja Iránnál.

Értesülések szerint Peresz látogatásának idejére csaknem 4000 rendőrt helyeztek készültségbe. A német sajtó szerint az izraeli államfő az amerikai elnök, Barack Obama után a világ második legveszélyeztetettebb politikusa.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. január 26. 16:08
    „" Most már végleges: Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, a zsidó fajvédelem egyik legvisszataszítóbb figurája szerdán Budapesten szónokol a tolerancia fontosságáról a nemzetközi holokauszt emléknap központi, n+1. állami rendezvényén.
    A közismert zsidórasszista izraeli politikus valószínűleg jelen lesz a Holokauszt Emlékközpont Páva utcai megemlékezésén, majd biztosan díszvendége lesz a Játékszínben tartandó állami rendezvénynek.
    A Jiszráél Béjténu (Otthonunk Izrael) nevű szélsőségesen idegengyűlölő, zsidó fajvédő parlamenti kormánykoalíciós párt elnöke, Izrael külügyminisztere és miniszterelnök-helyettese, a hazájában korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt Ávigdor Lieberman tökéletesen megfelel vendéglátóinak, a magyarokat nyomorgató, szintén zsidó fajvédő budapesti legfelsőbb politikai vezetésnek. A Páva utcai holoközpontban Molnár Csaba kancelláriatitkár fog hason csúszva emlékbeszédet tartani a gazdái előtt. Mindkét helyszínen ott lesz még a munkásőr Zoltai Gusztáv (azaz Zucker Gerzson), a Mazsihisz örökös vezetője, a legfőbb demokraták egyike, a magyarországi totalitárius rendszer elleni küzdelem kipróbált harcosa."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóhókotrókudarc

Tóhókotró alatt szakadt be a jég Kínában, az erőgép a halak napozását szolgálta - volna. Tovább olvasom