Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Németországi magyarok tárgyilagosságot szorgalmaznak Magyarországgal kapcsolatban

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) hétfőn nyílt levélben fordult az Európai Parlament német képviselőihez, kérve tőlük, hogy a Magyarországgal kapcsolatos vitákban törekedjenek tárgyilagosságra és kerüljék a kettős mérce alkalmazását.
A BUOD a levélben azt kéri a 99 német európai parlamenti képviselőtől, hogy Magyarországgal kapcsolatban "fáradhatatlanul törekedjenek tárgyilagosságra és egy tényalapú, részletes, kifogástalan és építő vitára", a magyar törvények és az alkotmány bírálatánál pedig "kerüljék a kettős mérce alkalmazását".

A szervezet azt is kéri az EP német tagjaitól, hogy "alapjaiban tiszteljék a magyar szuverenitást az alkotmányozás folyamatában", és "tartsák tiszteletben a szabadon választott magyar polgári és kereszténydemokrata kormányt, amely elkötelezett a demokratikus alapértékek mellett".

A BUOD szerint az EP-ben "néhány képviselő az újabb magyar törvénykezés alapos ismerete nélkül, nagyon is átlátszó politikai indíttatásból Magyarországot folyamatosan pellengérre állítja, és eljárásokat tervez, amelyek semmivel (...) sem igazolhatók".

A szervezet úgy véli, hogy "ezek az alig megalapozott vádaskodások" veszélyes következményekkel járnak. "Nem utolsósorban a nyilvánvalóan elfogult és egyoldalú, fontos tényeket elhallgató, előítélettel teli tudósítások hatására, különösen a német médiában, az EP-ben is egy felelőtlen politikai szervezkedés érzékelhető, amely sok magyar szemében egy kimondottan magyarellenes kampánynak tekinthető" - áll a német európai parlamenti politikusokhoz intézett nyílt levélben.

A BUOD szerint "az alaptalan és tarthatatlan szemrehányások miatt a magyar lakosság nagy részében" és a németországi választók körében is "egyre kételkedőbbek az Európai Unióval és intézményeivel szemben, ami nagy bizalomvesztéshez vezet". A németországi magyar szervezet szerint a népek kölcsönös megértésén és hagyományaik tiszteletén alapuló európai egység "nem válhat egy kiélező, pártpolitikai, rövidlátó taktikának az áldozatává, hanem bölcs embereket kíván, akik hidakat építenek és az érdekek kiegyenlítésén fáradoznak".

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége - saját törekvése szerint - a Németországban élő magyarok érdekeit képviseli; az ernyőszervezetnek több mint 20 tagszervezete van.

Olvasóink írták

 • 5. lukrecia 2013. május 21. 08:23
  „A BUOD észrevételei teljesen korrektek, igazak. Sajnos a libbolsik külföldön is alátesznek a kormánynak, és mindent elkövetnek a jövőbeli választási sikerekért.
  Más kérdés , hogy Orbánnak sem kellett volna ennyire szerencsétlenül kommentálni Merkel kijelentését. Merkel nem mondott semmi rosszat, erre Orbán válasza egy Kommunista diktátor kijelentéséhez hasonlítható.
  Egy alapszabályt megtanulhatnának a politikusok::: mennél kevesebb kijelentést tesznek, annál kevésbé kell később magyarázkodniuk.”
 • 4. kontrapista 2013. május 21. 05:55
  „1.Bferry
  Azért, hogy tárgyilagosak legyünk :
  Merkel asszony az egyik rendezvényen kijelentette : " Magyarországot nem kell az EU-s tagság megvonásával fenyegetni, tehát nem kell lovasságot küldeni ellene."
  Erre válaszolt Orbán miniszterelnök a Kossuth rádinak adott nyilatkozatában : " Németország már küldött lovasságot hazánk ellen, de tankok formájában, aminek nem jó vége lett."
  Ezt a választ nem tudja megemészteni a német külügyminiszter (és a magad fajta áll-szoclibisek) ezért volt a nagy jajveszékelése Belgrádban, ahol az észt osztotta Koszovóval kapcsolatban.
  u.i.
  Az EU-ban tudják, ha Magyarországot kiteszik, akkor a NATO-nak is annyi, jöhetnek az oroszok és a kínaiak !”
 • 3. x 2013. május 21. 01:33
  „1. BFerry, a szülővárosod az nem valamikori, a születés helye és ideje megmarad, bárhol és bármikor történik az.”
 • 2. tzs_szeged 2013. május 20. 22:42
  „:)
  http://www.buod.de/index.php/hu/dokumentumok/nyilatkozatok-es-tajekoztatas”
 • 1. BFerry 2013. május 20. 22:28
  „Sziasztok,
  nem akartam hozzaszolni, de a vegen csak ez lett a vege. Az a helyzet, hogy ez a BUOD egy FIDESZ nyulvany, es azonkivül tele van Erdelyi magyarokkal, akik mint nemetek ide jöttek haza, est most itt magyarkodnak. Nem is tudjak elkepzelni, hogy van olyan valamikori itt elö Magyar, aki nem tarja jonak a FIDESZ politikajat. En voltam egyszer itt Stuttgartban a föteren, ahol tüntettek, kb. egy eve. es azt mondtak, nem is vagyok Magyar, mert nem velük vagyok.
  Ilyen ez az Orban rendszer. Akinek mas a velemenye, az mar ellenseg meg hazaarulo.
  Eppen ma olvastam, hogy a Merkel mama elmeny a heten a Szocialdemokrata Part 150 eves ünnepsegere Lipcsebe, es beszedet is mond. Az ellenfeledet tisztelt, meg ha mas a plitikai nezete, akkor is. Sajna ez a FIDESZ-nel nem ugy van.
  Remelem 2014-ben vegre demokracia jön, akarki is lessz, es ez a jobboldali nemzeti kormany le lessz valtva. Valamikori
  szülövarosomnak meg sok sikert, elsösorban Botka urnak, a polgarmesternek - van elet es remenyseg a FIDESZen kivül is!
  BFerry”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállhat csütörtöktől Romániában a közúti áruszállítás

Leállhat csütörtöktől a közúti áruszállítás Romániában a kamionosok tervezett sztrájkja miatt. Tovább olvasom