Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nemi erőszakért elítéltek két kiskamaszt

Nagy-Britannia - Egy nyolcéves kislány elleni nemi erőszak megkísérlésében bűnösnek találták az esküdtek egy tíz- és egy tizenegy éves fiút hétfőn a súlyos bűncselekményeket tárgyaló londoni központi bűnügyi bíróságon, közismert nevén az Old Bailey-n. Büntetési tételüket a bíró két hónap múlva hirdeti ki.
A két fiú a legfiatalabbak között van, akit nemi erőszakért valaha bíróság elé állítottak Nagy-Britanniában.

Ejtették mindkettőjük ellen azt a két vádat, amely arra vonatkozott, hogy a kislányt ténylegesen megerőszakolták októberben nyugat-londoni otthona közelében. A fiúk ügyvédjei szerint ezekre az utóbbi vádakra nincs bizonyíték, illetve szerintük a kislány bizonyítékai az esetre vonatkozóan ellentmondásosak. Az egyik ügyvéd, Linda Strudwick kijelentette, hogy semmiképpen nem súlyos bűncselekményről van szó, legfeljebb a nemiséggel kapcsolatos, szokásos, gyerekkori csínytevésről, vagyis arról, hogy a gyerekek "mutogatósdit" vagy orvososdit" játszottak. "Lehet, hogy ebben a játékban messze mentek, talán meg is érintették egymást" - tette hozzá.

Az illetékes ügyész szerint a kislány egy barátjával játszott házuk mellett, amikor a fiúk odamentek hozzájuk, elvették a kislány rollerét, és azzal zsarolták, hogy csak abban az esetben adják vissza, ha azt teszi, amit mondanak neki. Különböző helyszínekre vitték, és háromszor erőszakoskodtak vele, egy társasház épületében, egy kerti kamrában, majd egy mezőn - mondta az ügyész.

A kislány a tárgyaláson bevallotta, hogy nem mindent úgy mondott el első vallomásában, ahogy történt. A védelem képviselői ennek hatására kérték a bírót, hogy ejtsen minden vádat, ő azonban azt mondta: döntse el az esküdtszék, hogy hitelt ad-e a kislánynak. Az esküdtszék 10:2 arányban bűnösnek mondta ki a fiúkat.

Olvasóink írták

 • 4. Hmmm... 2010. május 26. 09:48
  „Szerintem is szukseges a szamonkeres es megfelelo buntetes kiszabasa. Kerdes, mi az ami alkalmazhato es megfelelo hatasu?”
 • 3. jozko 2010. május 25. 07:35
  „Felbujtó: nagykorú K. Katalin /Ha egy rokkend-rollert kaphatnék.../”
 • 2. dodó 2010. május 24. 21:21
  „Emlékeztetőül: Nagy-Britanniában tíz (10!) év a büntethetőség korhatára!
  Talán náluk kevesebb a libsi? (egyelőre)”
 • 1. CsImre 2010. május 24. 21:05
  „Csodálom a briteket sok nagyszerű dolguk miatt, de ez az esküdtszékesdi, meg a gyermekek elleni büntetőeljárás nevetséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bántalmazott kutyakölyköket foglaltak le

Olaszország - Magyarországról egészségügyi és útiokmányok nélkül, rossz körülmények között… Tovább olvasom