Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Netanjahu felsorolta az izraeli-palesztin békéhez támasztott feltételeit

Izrael - Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő felsorolta hétfőn azokat a célokat, amelyeket el akar érni a palesztinokkal kötendő békeszerződés keretében, s amelyekről szerinte "széles körű konszenzus" van Izraelben.
"A (ciszjordániai zsidó) teleptömböknek a mi ellenőrzésünk alatt kell maradniuk. Izraelt el kell ismerni a zsidó nép államának, és szuverén fővárosának továbbra is az egységes Jeruzsálemnek kell lennie" - mondta a miniszterelnök a parlament ülésszakának megnyitóján.

"A (palesztin) menekültek problémáját Izrael határain kívül kell megoldani, s a békeszerződés véget kell vessen az Izraellel szembeni (palesztin) követeléseknek - folytatta Netanjahu. - Ha a béke útját választják, és lemondanak az erőszakról, látni fogják, hogy mi készek vagyunk a békére és a kompromisszumokra."

A miniszterelnök annak a vitának a keretében fejtette ki véleményét, amelyet a magyar származású Herzl Tivadar (Theodor Herzl), a zsidó állam megálmodója halálának 107. évfordulója alkalmából rendeztek.

Netanjahu csütörtökön az Egyesült Államokba utazik, ahol pénteken találkozik Barack Obama amerikai elnökkel és beszédet mond az amerikai törvényhozásban.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2011. május 17. 17:51
  „2010-07-18. 13:04
  Netanjahu: "Amerikát könnyű irányítani"; "én gáncsoltam el az oslói békemegállapodást"

  Azokat a tisztán látó és bátor embereket, akik ki merik mondani az igazságot a cionistáknak Amerika és a nyugati világ felett gyakorolt elképesztő befolyásával kapcsolatban, ,,hülyének", ,,őrültnek", ,,antiszemitának", ,,nácinak" bélyegzik. Nagy kérdés azonban, hogy minek nevezzük akkor azokat az izraeli vezetőket, akiknek a száján - nagy nyilvánosság előtt - kicsúszik néhány őszinte szó a zsidóknak a nyugati világban élvezett kivételes helyzetével kapcsolatban.

  Csak emlékeztetőül két veretes ,,freudi elszólás": Ariel Saron: ,,Mi irányítjuk Amerikát, és az amerikaiak ezt tudják" (2001), Simon Peresz: ,,Felvásároltuk Manhattant, Magyarországot és Lengyelországot" (2008). És íme, itt van Netanjahu most nyilvánosságra került kinyilatkoztatása: ,,Amerikát könnyű irányítani. Arra megy, amerre akarjuk." Vajon miket mondhatnak ezek az emberek egymás között, amikor nincs mikrofon a közelben?”
 • 4. dodó 2011. május 17. 17:48
  „2010-09-23. 14:02
  Szakképzett gyilkosnak nevezte Netanjahut az iráni elnök Larry King műsorában

  A híres amerikai riporter, Larry King szerdán Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt kérdezhette az ország nukleáris programjáról, az Iránban fogva tartott amerikai turistákról és arról, találkozna-e Barack Obamával, ha már New Yorkban vannak mind a ketten.
  (...)Larry King korábbi vendégére, az izraeli miniszterelnökre hivatkozva kérdezte Ahmadinezsádot, nem tart-e egy izraeli megelőző csapástól. A perzsa állam elnöke visszakérdezett, hogy ki egyáltalán Netanjahu, hogy az irániaknak reagálniuk kellene a kijelentéseire, majd szakképzett gyilkosnak nevezte az izraeli miniszterelnököt, akik gyerekeket és asszonyokat öl.”
 • 3. 751510 2011. május 17. 08:58
  „"A (palesztin) menekültek problémáját Izrael határain kívül kell megoldani"

  Igazán kompromisszumkész javaslat...”
 • 2. bánki 2011. május 17. 08:42
  „Lesz ez majd fordítva is !”
 • 1. 751510 2011. május 17. 08:36
  „A "Közel-kelet egyetlen demokratikus állama"... lol”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HRW: több mint 800 áldozatot követelt Nigériában az elnökválas

Nigéria - Nigériában az áprilisi elnökválasztást követően fellángolt politikai erőszakhullám több… Tovább olvasom