Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Nikolic: Szerbia jövője az EU-integráció

Hétfőn beiktatták Tomislav Nikolic szerb államfőt.
Szerbia jövője az EU-integrációban van - jelentette ki hétfői beiktatásán Tomislav Nikolic szerb államfő, hozzátéve, hogy ennek megvalósításáért kíván dolgozni.

Az elnök, aki hivatali esküjének május 31-i letétele óta ellátja hivatalát, kijelentette, hogy baráti kapcsolatot kíván építeni mindenkivel a világon, "mert Szerbiának nincs joga arra, hogy ellenségei legyenek. Az európai út Szerbia útja a jövőbe, út a felvirágzáshoz, és hozzá akarok járulni ahhoz, hogy Szerbia ezt az utat folytassa" - fogalmazott.

Tomislav Nikolic leszögezte, hogy együtt kíván működni Szerbiának a májusi választások nyomán ezután megalakuló kormányával, amelynek tevékenységét figyelemmel követi és szükség esetén bírálni is fogja. "Azt várom tőle, hogy kemény harcot vívjon a bűnözés és a korrupció ellen, s magam is részt veszek ebben. Addig nem nyugszom, amíg meg nem találjuk a Szerbiában végrehajtott rabló privatizáció bűnöseit. Ezt megígértem, és ettől nem tágítok" - jelentette ki az államfő.

Nikolic a beiktatási ünnepség előtt találkozott Stefan Fülével, az EU bővítési biztosával, aki a megbeszélésről újságíróknak nyilatkozva támogatásáról biztosította Belgrád EU-integrációs törekvését. Füle szerint az unió öt konkrét feltételhez kötötte Szerbia integrációját, s ezek továbbra is érvényesek. Külön megemlítette közülük az igazságszolgáltatás teljes reformját, a korrupció elleni harcot, az ombudsman intézményének fejlesztését és a megfelelő üzleti környezet létrehozását.

Olvasóink írták

  • 1. x 2012. június 11. 19:58
    „"Addig nem nyugszom, amíg meg nem találjuk a Szerbiában végrehajtott rabló privatizáció bűnöseit."
    Attól tartok, hogy nyugtalanul fogja leélni az életét.

    Tomislav Nikolić megköszönte Oroszország támogatását, különösen Koszovót illetően. Hangsúlyozta, hogy Szerbia útja az Európai Unióba vezet, de - mint mondta - sohasem hallott arról, hogy ennek előfeltétele lenne Koszovó függetlenségének elismerése. "Nem tehetnénk ezt meg, még ha valamennyi tárgyalást meg kellene emiatt szakítanunk is (az EU-val)" - mondta Nikolić, és azt is kijelentette, hogy Szerbia nem lép be a NATO-ba.

    http://www.magyarszo.com/fex.page:2012-05-28_Oroszorszag_tovabbra_is_segiti_Szerbiat”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perel az élő adásban verekedő görög neonáci politikus

Iliasz Kazidiarisz pártszóvivő azt állítja, hogy vitatársai "provokálták őt". Tovább olvasom