Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Nincs B terv az ebola ellen

Az ebola ellen nincs "B terv", a vírust le kell győzni - jelentette ki a ghánai fővárosba érkezve Iszmáil Uld Sejk Ahmed, a kór elleni küzdelemre létesült ENSZ-misszió (UNMEER) új vezetője. A járványnak már több mint 7900 halálos áldozata van Nyugat-Afrikában.
"Nincs B tervünk, a vírust le kell győzni. Van rá lehetőségünk, és nem lehetünk önelégültek - mondta az ENSZ-illetékes Accrában egy vasárnap kiadott közlemény szerint. - Világválságról van szó. Kétségkívül nehéz időszak vár ránk, de sikerrel járhatunk."

A mauritániai Sejk Ahmedet december elején nevezte ki az UNMEER élére Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára az amerikai Anthony Banbury utódjául. Az új megbízott szombaton érkezett Accrába, a misszió központjába, hogy átvegye hivatalát.

"Addig kell folytatnunk (a küzdelmet), amíg egyetlen eset is van, mert egy eset is több a kelleténél - folytatta Sejk Ahmed. - Igen kemény munka vár ránk, de valóban nincs más választásunk."

A misszióvezető a jövő héten a fő érintett országokba, Libériába és Sierra Leonéba, majd Guineába utazik - olvasható a közleményben. A három nyugat-afrikai országban eddig több mint 20 200 esetet regisztráltak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyesült Államokban 18 bank zárt be tavaly

A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz. Tovább olvasom