Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Nincs szükség újabb olasz megszorító csomagra

Mario Monti szerint a kormány a recesszióra sem tervez új költségvetést, mivel erre véleményük szerint nincs szükség.
Az olasz kormányfő szerint Olaszországban nincs szükség újabb megszorító csomagra, az olasz gazdaság recessziója esetén sem.

Mario Monti szerint - aki a milánói tőzsdén vállalkozók és bankárok előtt beszélt az olaszországi helyzetről - a kormány a recesszióra sem tervez új költségvetést, mivel erre véleményük szerint nincs szükség. Monti ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy Olaszország egyedül nem tud növekedni, szüksége van Európa támogatására.

Mint közölte, a növekedés támogatására kormány pénteken az adózást egyszerűsítő intézkedéscsomagot terjeszt elő, amellyel elsősorban a becsületes adózók helyzetét akarja megkönnyíteni. Elmondta azt is, hogy az uniós tranzakciós adó bevezetését lehetségesnek tartja.

A kormányfő egyúttal hangsúlyozta, hogy kormánya legalább a 2013-as törvényhozási időszak végéig hivatalban marad.

Olaszország a negyedik negyedévben 0,7 százalékos, a harmadik negyedévben 0,2 százalékos GDP-csökkenést jelentett, vagyis technikai értelemben már recesszióban van. Tavaly egész évben 0,4 százalékkal nőtt az olasz gazdaság.

A kormány az idei évre 0,4 százalékos visszaesésre számít, az olasz központi bank 1,5 százalékos, míg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2,2 százalékos zsugorodást becsül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ítéletet kért az ügyész Mubarakra

Az ügyészi záró beszédet Mubarak a bírósági teremben, egy ketrecbe zárt kórházi ágyon egyenesen… Tovább olvasom