Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Nincsenek kísértetek a moszkvai metróban

Oroszország - Hivatalos sajtótájékoztatón cáfolta a moszkvai metró igazgatója azokat az állításokat, hogy a szerelvényeken és az alagutakban kísértetek garázdálkodnának.
A rémtörténetek hallatán ugyanis egyre több utas választ inkább más tömegközlekedési eszközt az orosz fővárosban.

Az utóbbi hónapokban a moszkvai bulvársajtóban ugrásszerűen megemelkedett az olyan publikációk száma, amelyekben utasok, illetve a metró alkalmazottai arról számolnak be, hogy kísérteteket láttak az orosz főváros több mint 293 kilométer hosszúságú metróhálózatán. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint a szellemekben sokan a metróbalesetek során elhunytak kísérteteit vélték felismerni.

Mivel a bulvársajtó által keltett tömegpszichózis miatt már az utasforgalom is csökkent, Dmitrij Gajev, a Moszkvai Metró igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján hivatalosan is cáfolni kényszerült ezeket a megalapozatlan híreszteléseket. Nyilatkozata szerint az általa vezetett vállalat munkatársai - jó pénzért - egyre riasztóbb történetekről képesek beszámolni a bulvársajtó szenzációéhes újságíróinak, lejáratva ezzel a méltán világhírű moszkvai metrót.

- A metrónál hosszú évek óta szolgálatot teljesítő alkalmazottaink egy idő elteltével egyszerűen nem tudják megállni, hogy elő ne rukkoljanak valami újabb rémtörténettel. Ebből már egyfajta orosz fővárosi népszokás lett - mondta Gajev.

Olvasóink írták

 • 10. Boytronic 2009. május 16. 16:55
  „Méghogy nincsennek,a multkor együtt utazta m V.I.U.Leninnel,aki azt mondta nekem hogy Gorbacsov csaló mert a Peresztrojka az ő ötlete volt csak ugye az ismert történelmi okok miatt nem láthatta meg a napvilágot a korát messzemenően megelőző nagy gondolkodó-forradalmár tana.Ezen úgy elméláztunk amikor a GUM-nál egy ismerős magas kissé háborodottnak tünő szakálas figura hozzánk lépve a pontos időt kérdezte.-csak óvatosan barátom.-mondta a mellettem ülő mauzóleum tulajdonos.-ovatosan ő intett az uriember felé.-rettegett Iván személyesen-suttogta..Igen ez igy van,hallotta meg a megjegyzést a tizzián fejű,nem tudnák megmondani hogy a központi mikrobiologiai labor merre van ugyan is árzén mérgezésre gyanakszom...Van magának menetjegye-kérdezt és ezt egyre hangosabban,mikor is megrázkódva felébredtem értetlenül néztem az előttem álló magas szakállas kopaszodó kalauzra......”
 • 9. comet 2009. május 15. 20:45
  „"- A metrónál hosszú évek óta szolgálatot teljesítő alkalmazottaink egy idő elteltével egyszerűen nem tudják megállni, hogy elő ne rukkoljanak valami újabb rémtörténettel."
  Mennyi az a hosszú idő? 80 év? És ami fura hogy nem látszik rajtuk hogy öregednének.”
 • 8. GAgyi 2009. május 15. 16:03
  „Úristen!
  Ezek az Oroszok még nálunk is hülyébbek?”
 • 7. maradando 2009. május 15. 13:38
  „Világszerte tudosaink mondják ,ha ismeretlen jelenséggel találkoznak: Van tudományos magyarázat a kérdésre csak még nem találtuk meg!”
 • 6. flexsnake 2009. május 15. 08:07
  „5. miután meghaltál, gondolkodj el rajta :)”
 • 5. sima 2009. május 15. 07:50
  „Na most kellene levetíteni nekik a Creep címü filmet. ( a Magyar címe : Hajsza a metróban ) :)))”
 • 4. Dodesz 2009. május 14. 23:12
  „Flex, ezt komolyan gondoltad? :D”
 • 3. antikos 2009. május 14. 20:10
  „A moszkvai Demszky rémisztgeti az utazókat a budapesti 4-es metróval:)”
 • 2. flexsnake 2009. május 14. 16:02
  „elég sokan haltak meg azokon a vonalakon, nem kizárt hogy látják őket. De ettől miért rezelnének be az utasok?”
 • 1. utopia 2009. május 14. 15:30
  „De hogy nincs, a szocializmus szelleme kísért:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött Susan Boyle a YouTube-on

Nagy-Britannia - Minden korábbi rekordot megdöntött a Britain's Got a Talent című tehetségkutatóban… Tovább olvasom