Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Nők százezrei tüntettek Berlusconi ellen

Olaszország - Szexbotrányai miatt nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.
A megmozdulások azt jelzik, hogy az olasz nők egy jelentős része elfordult a sorozatosan szexbotrányokba keveredő kormányfőtől, aki pedig korábban biztos szavazóinak tekintette a konzervatív nőket.

Az elmúlt héten több Berlusconi-ellenes megmozdulás is volt Olaszországban. Giorgio Napolitano államfő azt mondta, hogy az országban nagy a politikai feszültség, s egy pénteki találkozójukon figyelmeztette Berlusconit arra, hogy esetleg választásokat lesz kénytelen kiírni.

Szerdán a milánói ügyészség Silvio Berlusconi vád alá helyezését kérvényezte a bíróságtól fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt. A milánói ügyészek szerint Berlusconi "jelentős" számú fiatalkorú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert lányt, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken.

A kormányfőt el akarják számoltatni azért is, mert amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor Berlusconi közbelépett a szabadon bocsátása érdekében.

Az olasz kormányfő visszautasítja a vádakat, és azt állítja, hogy soha nem fizetett szexért, és a politikailag motivált, baloldali magisztrátus áldozata, amely meg akarja fosztani hatalmától.

Olvasóink írták

  • 1. clarification 2011. február 16. 00:22
    „Úgy tudom, nem csak a szex ügy miatt van elege az olaszoknak mára, hanem a vezér nem törődik semmivel, nem érdekli az ország sorsa, az emberekkel közömbös, fontos megoldásra váró ügyekre rá sem hederít....stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kairó: parlament feloszlatása, alkotmány felfüggesztése

Az egyiptomi katonai kormányzat vasárnap feloszlatta a parlamentet, és felfüggesztette az alkotmányt. A demokráciát követelő tüntetőknek ez volt a két fő követelése. Tovább olvasom