Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Növekedett Silvio Berlusconi népszerűsége

Olaszország - 50% fölé kúszott az olasz miniszterelnök népszerűsége, mivel az ellene intézett támadás az együttérzés hullámát váltotta ki még a baloldali szavazók körében is.
A Corriere della Sera című napilapban vasárnap közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint Silvio Berlusconi népszerűsége 55,9%-ra emelkedett a november közepén mért 48,6%-ról. Különösen a fiatalok és a hívő katolikusok körében növekedett a bizalom a kormányfő iránt, de még a balközép szavazók táborában is 17%-ra bővült a szimpatizánsok aránya. Egy héttel ezelőtt, december 13-án Milánóban támadta meg Berlusconit egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi.

A 42 éves Massimo Tartaglia a milánói dóm kicsinyített másával dobta meg és találta el arcon Berlusconit. A fémszobor súlyos sérüléseket okozott, a kormányfő egy liter vért veszített, eltört az orra, letört két foga, felszakadt az alsó ajka. Bár az elkövetőnek nincs köze semmilyen politikai mozgalomhoz, Berlusconi szövetségesei azt állítják, hogy az ellenzék által szított gyűlölet tehető felelőssé a támadásért. Maga Berlusconi vasárnap kijelentette, hogy az ellene hónapok óta folyó rágalomhadjárat befolyást gyakorolt Tartagliára.

A támadás után minden politikai erő együttérzését fejezte ki és párbeszédet sürgetett, de Olaszországot továbbra is erősen megosztja a miniszterelnök személye. A néhány napja készített felmérés során a megkérdezettek 20-25 százaléka dicsérte a támadót, mondván, hogy Berlusconi "veszélyt jelent az országra".

A 73 éves politikus, médiacézár idén sorozatos botrányokba keveredett. A politikus második felesége, Veronica Lario májusban beadta a válópert, miután olyan fényképek jelentek meg a sajtóban, amelyek tanúsága szerint Berlusconi részt vett Noemi Letizia modell 18. születésnapi buliján. Júliusban Patrizia D'Addario call girl azt állította, hogy fizetség fejében vett részt egy összejövetelen a jobboldali olasz kormányfő római palotájában, s a politikussal töltötte az éjszakát. Az ügy az egész országot megbotránkoztatta, a befolyásos olasz katolikus egyház is méltatlankodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 foglyot küldtek vissza hazájába Guantánamóról

Egyesült Államok - Az Egyesült Államok tizenkét foglyot küldött haza a hét végén a guantánamói… Tovább olvasom