Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Növekszik a német múzeumok látogatóinak száma

Berlin - Csaknem 107 millióan látogatták meg 2009-ben a németországi múzeumokat - két százalékkal többen, mint egy évvel korábban.
A Német Múzeumok Szövetsége és a múzeumok kutatásával foglalkozó berlini intézet közleménye szerint ez a második legnagyobb látogatószám a pontos feljegyzések 1981-es kezdete óta.

Azok a kiállítóterek, amelyek nem rendelkeznek ugyan saját gyűjteménnyel, ám különleges tárlatokat mutatnak be, összesen 6,6 millió látogatóval büszkélkedhetnek. Volker Rodekamp, a Német Múzeumok Szövetségének elnöke örvendetesnek nevezte ezt a fejlődést.

Különösen jelentős volt a növekedés a történelmi és régészeti valamint a természettudományi és technikai múzeumok esetében.

Rodekamp szerint a növekedés legfontosabb tényezői közé tartozik az új intézmények megnyitása, a különleges kiállítások és a művészetek közvetítésére szolgáló programok kiépítése és alkalmazása is.

A müncheni Brandhorst múzeum megnyitása 2009 nyarán például jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Bajorországban az előző évihez képest több múzeumlátogató volt. Hasonlóan pozitív mértékben mozdította elő a múzeumokba érkezők arányát Baden-Württembergben, hogy ismét megnyitották a Porsche múzeumot.

A Múzeumkutató Intézet a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány részét képezi. Elnöke, Hermann Parzinger szerint múzeumaik sikere "az egyedülálló gyűjteményeknek és azok tudományosan megalapozott és látogatóorientált bemutatásának köszönhető".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külképviseleteket zár be Ausztria

Bécs - Bezár öt külképviseletet az osztrák külügyminisztérium a takarékosság jegyében - jelentette… Tovább olvasom