Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Nyilvánosan bocsánatot kért a német államfő

Christian Wulff rövid sajtónyilatkozatot tett, s ezzel a másfél hete kirobbant botrányban először szólalt meg személyesen.
Bocsánatot kért a német államfő csütörtökön a múltjából előkerült vitatott ügyekkel kapcsolatban. Christian Wulff rövid sajtónyilatkozatot tett, s ezzel a másfél hete kirobbant botrányban először szólalt meg személyesen.

Wulff kifejtette: belátja, hogy ami jogi értelemben kifogástalan, az nem mindig helyes, és sajnálja, hogy a vitatott ügyekben hibákat követett el.

A német államfő egy baráti vállalkozótól kapott hitel és gazdag üzletemberekhez fűződő egyéb kapcsolatai miatt bírálja a sajtó és az ellenzék. Az ügyek arra az időszakra vonatkoznak, amikor Christian Wulff Alsó-Szászország miniszterelnöke volt.

Az 500 ezer eurós hitellel kapcsolatos részleteket korábban nyilvánosságra kellett volna hozni, de ez elmaradt. Az eljárás így "nem volt egyenes, ezt nagyon sajnálom" - mondta.

Christian Wulff hangsúlyozta: baráti kapcsolatai soha nem befolyásolták hivatalos feladatai ellátásában, államfői munkáját pedig folytatni kívánja, ehhez kéri az állampolgárok bizalmát.

Christian Wulff rövid, alig 4 perces sajtónyilatkozatot tett a berlini államfői hivatalban. Kérdéseket nem lehetett feltenni. Az államfő az előző hét elején kirobbant ügyben eddig ügyvédek útján fejtette ki álláspontját. Ezt az ellenzék kifogásolta, és azt követelte, hogy személyesen tisztázza magát az ügyben. Az ellenzék ennél tovább nem ment, lemondásra például nem szólították fel az államfőt.

Megfigyelők felhívják a figyelmet, hogy Christian Wulff 2000-ben ellenzéki politkusként éppen ezt, a távozást követelte az akkori elnöktől, Johannes Rautól, amikor a szociáldemokrata politikus kedvezményes repülőutak miatt hasonló botrányba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefejeztek egy lányt, hogy egy másikat rávegyenek, hogy fizessen

Emberkereskedők megbízásából megkínoztak, majd lefejeztek egy fiatal nőt egy másik szeme láttára az… Tovább olvasom