Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nyolc év börtön az újszülötteit megfojtó nőnek

Franciaország - A nő elismerte, hogy egyik gyereket elégette, a másik kettőt pedig egy fagyasztóládába tette.
Nyolc év börtönre ítélte egy francia bíróság csütörtökön azt a 41 éves francia nőt, aki meggyilkolta három újszülött gyermekét. A nő elismerte, hogy egyik gyereket elégette, a másik kettőt pedig egy fagyasztóládába tette. A hét férfiból és két nőből álló esküdtszék nyolc órás vita után döntött a nyolc év börtönről.

Veronique Courjault akár életfogytiglani büntetést is kaphatott volna. A vád szerint az első, megölt gyerekét 1999-ben szülte Franciaországban, a másik két csecsemőt pedig titokban hozta világra 2002-ben és 2003-ban Dél-Koreában. Az egész Franciaországot sokkoló eset 2006-ban került a nyilvánosság elé.

A nő három éve van előzetes letartóztatásban. Az erős testalkatú asszony terhességéről és a gyilkosságokról állítólag sem férje, sem a család többi tagja nem tudott. A férfi találta meg 2006. júliusában a két újszülött holttestére a szöuli otthonuk pincéjében lévő fagyasztóládában, és akkor értesítette is a rendőrséget, majd a Franciaországban vakációzó felesége és két fiuk után utazott.

A pár vallomást tett az esettel kapcsolatban a rendőrségen, és tagadták, hogy bármi közük lett volna az újszülöttekhez. Amikor azonban a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy ők a szülei a csecsemőknek, a nő elismerte a gyilkosságokat. Majd azt is bevallotta, hogy egy harmadik gyermeküket is megölte. Őt még 1999-ben, Szöulba költözésük előtt, nyugat-franciaországi otthonukban fojtotta meg, holttestét pedig a ház kandallójában égette el.

Veronique Courjault azt is elmondta, hogy eltitkolta a terhességeket férje elől, aki a gyilkosságokról sem tudott. A férfit tavaly mentették fel a bűnrészesség gyanúja alól, azóta két tizenéves fiukkal Tours környékén él. Az igazság napvilágra kerülése óta is rendszeresen látogatja a börtönben feleségét, akinek véleménye szerint mentális problémái vannak.

A három gyereket titokban megszülő nő a tárgyalás előtt azt mondta a pszichiátereknek, hogy úgy gondolta: az újszülöttek nem valódiak. "Nem éreztem, hogy mozognának bennem. Nem a gyerekeimként gondoltam rájuk. Részek volt belőlem, kinövések, amiket megöltem".

Olvasóink írták

 • 9. floridaimagyar 2009. június 21. 18:46
  „Olvastatok a Szaud-Arabiai cikket? Gyereknek csak a molesztalasaert lefejezes jart. Haromnak a meggyilkolasert ez a no ott meg mit kapna? Elegetni vagy megfagyasztani egy gyereket az allatira brutalis!!! Ha lenne naluk halalbuntetes ez az "ember" megerdemelne. 8 ev utan meg koztunk fog jarkalni!!! Engedekeny, nem igazsagos torvenyrendszerben elunk.”
 • 8. bo 2009. június 19. 11:51
  „Mentálisan sérült?! Kényszergyógykezelés - ciánkapszulával!”
 • 7. tulipant 2009. június 19. 11:18
  „A no mentalisan serult lehet a leirtak alapjan, nem ertem hogy hogy szabhattak ki ra bortont.”
 • 6. Lutetia 2009. június 19. 10:28
  „Két éve volt alkalmam Franciao-ban végigkövetni az ügy kirobbanását. Döbenetes volt, ugyanis a hölgy egészen a DNS-vizsgálatig teljesen hihetően tagadta a dolgot, látványos kétségbeeséseket produkált, a közvélemény totálisan melléállt. Az történt egyébként, hogy vidáman éldegéltek Szöulban a férjével és a gyerekével, aztán egyszer a nőnek valamiért vissza kellett utaznia Franciao-ba pár hétre. A férjre maradt a háztartás, és - életében először - kinyitotta az alagsori hűtőládát, hogy kaját keressen benne. Legnagyobb meglepetésére két csecsemő-holttestet talált benne, amelyekről hamarosan bebizonyosodott, hogy már két éve ott vannak!!! Utána jött a nagy álmélkodás mindkét szülő részéről: hát hogyan kerültek ezek a mi hűtőládánkba??? A család, a rokonok, barátok annyira hittek a nőnek, hogy amikor az a DNS-vizsgálat hatására végre bevallotta a dolgot, a szülei (a két kisöreg) teljesen összeomlott, és sokáig nem hitték el, hogy nem rendőrségi nyomásra vallott így a lányuk.”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2009. június 19. 09:15
  „<moderálva>”
 • 4. petermeister 2009. június 19. 08:47
  „Tényleges életfogyt lenne a minimum”
 • 3. Otaku 2009. június 19. 08:10
  „"Zsandárt közterekre, kalodát és bitót!" - Pozsonyi Ádám”
 • 2. lajosbácsi 2009. június 19. 08:08
  „berni: úgy érted, hogy ez ránk jellemző, nem a franciákra, ugye? egyetértek... le vagyok én is döbbenve. és nyolc év múlva szabadon fog vigyorogni a világra. mocskos nőszemély.”
 • 1. Berni88 2009. június 19. 07:56
  „Csak 8 évet kapott???????? ez a magyar büntetőjog.... pfff...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális: nem volt férjnél, ezért megölte újszülöttjét

Indonézia - Brutális kegyetlenséggel meggyilkolta saját, újszülött gyermekét egy nő szégyenében Dzsakartában - jelentette pénteken egy indonéz napilap. Tovább olvasom