Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Nyolcan haltak meg egy földkisajátítás elleni tiltakozásban

Nyolc ember meghalt, tizennyolc megsebesült Kína délnyugati részén egy összecsapásban.
Nyolc ember meghalt, tizennyolc megsebesült Kína délnyugati részén egy összecsapásban, amely a földkisajátítás, házaik ledózerolása miatt tiltakozó falusiak és az építkezésen dolgozók között tört ki - jelentette a kínai online média szerdán.

A konfliktus a közigazgatásilag a tartomány székhelyéhez, Kunminghoz tartozó Fujou településen történt hétfőn. A botokkal felszerelt csoportok közti csetepaténak rohamrendőrök százai vetettek véget. Tíz sérültet, akik közül egy válságos állapotban van, kórházba vittek.

A falusiak hat építőmunkást öltek meg, közülük ötöt felgyújtottak. A megkötözött lábú, félig vagy teljesen elszenesedett emberi maradványokról fényképek is felkerültek a világhálóra. Egy holttestet csatornába dobtak. Az összecsapásban két falusi is életét vesztette. Úgy tudni, a földkisajátítás ellen az elmúlt években már több ízben tiltakoztak a helyiek, és eddig sikeresen megvédték jogaikat.

Az eseményről az állami Hszinhua hírügynökség is beszámolt, anélkül, hogy a konfliktus okára kitért volna. Arról tájékoztatott, hogy a falusiak tömege egy logisztikai központ építőire támadt rá. Az ügyben nyomozást rendeltek el, és a bűncselekmény elkövetőinek megbüntetését ígérték.

A világ legnagyobb fejlődő országában rendszeresek a tömeges lakossági zavargások vidéken, elsősorban környezetszennyezéssel kapcsolatos ügyekben. Továbbra is jellemzőek a kisebb-nagyobb erőszakos megmozdulások a földkisajátítások vagy az ezekkel összefüggő, kevésnek tartott kárpótlás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas szintű katonai megbeszélést tartott a két Korea

A tábornokok megbeszélésére a két ország határán lévő Panmindzsonban került sor, ahol 1953-ban… Tovább olvasom