Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Nyolcévesen kiválóan érettségizett matematikából

A lehető legjobb eredménnyel tette le a középiskolai alapérettségit matematikából egy nyolcéves fiú Nagy-Britanniában; ő a legfiatalabb gyerek, aki érettségi vizsgán csillagos ötöst kapott a szigetországban.
Xavier Gordon-Brown négyéves korára már fejben képes volt számtani műveleteket végezni nagy számokkal is. A fiúcska három hangszeren is játszik és három nyelven beszél.

Kedvenc időtöltése a matekkönyvek olvasása - mondta el édesanyja a BBC rádiónak. "Ha valami olyat csinál, ami kedvére van, azt szereti jól csinálni, a vizsga egyáltalán nem aggasztotta, számára az csak puszta matematika. Magas célokat tűz ki maga elé, és őszintén szólva néha megőrjít engem" - tette hozzá.

Amint letette a középiskolások számára a tizedik osztály végén - általában tizenhat éves korban - kötelező alapérettségi vizsgát matematikából, Xavier már hozzá is látott az emelt szintű érettségire való felkészüléshez, amelyet egy év múlva kíván megírni. Ennek a tananyagát a "nagyok" általában két év alatt sajátítják el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a lezuhant jemeni gép adatrögzítő feketedobozát

Jemen - Felhozták pénteken a tenger mélyéről a június végén szerencsétlenül járt jemeni repülőgép… Tovább olvasom