Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Obama a gazdagok fokozottabb adóztatását készül indítványozni

Barack Obama amerikai elnök a kedden elmondandó évértékelőjében azt fogja javasolni a kongresszusnak, hogy az elkövetkező tíz év alatt 320 milliárd dollárral növeljék meg a gazdagok és a pénzügyi intézmények adóterheit az alsó- és a középosztálybeli családok fokozottabb támogatása érdekében.
Erről a vasárnapi amerikai kapok számoltak be. A kezdeményezés több eleme várhatóan ellenállást vált majd ki a kongresszusban, amelynek mindkét kamarájában az adóemeléstől és az állami újraelosztástól idegenkedő republikánusok vannak többségben.

Obama a tanácsadói szerint arra törekszik, hogy az amerikaiak a legmódosabbak körén túl is megérezzék a gazdasági fellendülés jótékony hatásait. A remélt bevételekből az elnök a középosztályt támogató programokat kíván finanszírozni, egyebek között a kétéves közösségi főiskolai oktatás ingyenessé tételét az arra jogosult diákok számára.

Az elnök azt fogja javasolni, hogy 20-ról emeljék 28 százalékra a tőkenyereség és az osztalék utáni adót, valamint hogy akadályozzák az örökösödési adónak a vagyonkezelői alapokba történő kimenekítését. Intézkedéseket fog kezdeményezni a magánnyugdíj-megtakarítások növelése és a kisvállalatok adójóváírással való támogatása érdekében.

A dolgozó házaspárok az elnök szándékai szerint 500 dollár adókedvezményt kapnának majd a gyermeknevelés és a munkába járás költségeinek enyhítésére. Megkönnyítenék a diák- és gyermeknevelési hitel igénylésének módját, 3 ezer dollárra emelve az utóbbi felső határát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megkezdődtek a tárgyalások az iráni atomprogramról

A tavaly novemberi kudarc után vasárnap ismét megkezdődtek, és "mérsékelt előrelépéseket" hoztak az iráni atomprogramról szóló nagyhatalmi tárgyalások Genfben. Tovább olvasom