Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Obama: Amerika nem az ellenségetek!

Az amerikai elnök hétfőn azt üzenete a világ muzulmánjainak, hogy Amerika nem az ellenségük.
Barack Obama az "Al-Arabiya" arab hírtévének adott interjújában azt is mondta, hogy szándékában áll felkeresni a nagyobb muzulmán országok fővárosait, és beszédet mondani az ott élő embereknek.

Obama megjegyezte, hogy éveken át élt fiatalon Indonéziában, más muzulmán országban is járt akkortájt, és utazásai meggyőzték, hogy a hittől függetlenül az embereknek mindenütt vannak közös reményeik és álmaik.

"A feladatom, hogy megértessem a muzulmánokkal: Amerika nem az ellenségük...Követtünk el hibákat, mi sem vagyunk tökéletesek." - mondta az amerikai elnök. " De a múltat felidézve látjuk, hogy Amerika nem gyarmati hatalomként született...Miért ne állíthatnánk helyre azt a tiszteletet és partnerséget, ami a muzulmán világgal való kacsolatunkat jellemezte 20-30 évvel ezelőtt?" -közölte az elnök, aki a megválasztásához vezető 2008-as kampányban azt ígérte, hogy elnöksége esetén javítani fogja a kapcsolatokat az iszlám országokkal.

"Valóra váltjuk mindazt, ami mellett elköteleztem magam. A kapcsolatokat és a párbeszédet a muzulmán világgal." - mondta Barack Obama az arab hírtévének. Azt azonban nem közölte, hogy mikorra tervezi útját valamelyik iszlám országba. Az "Al-Arabiya" munkatársa megkérdezte, hogy mi a véleménye az "al-Kaida"-nak a novemberi megválasztása után közzétett üzeneteiről. Obama azt mondta, hogy ezek az üzenetek azt árulják el neki, hogy "elképzeléseik megbuktak."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trágyázhatják a tengert a németek

Németország - fenntartásait félretéve - hivatalosan is engedélyezte hétfőn a tenger kísérleti… Tovább olvasom