Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Obama: az Egyesült Államok továbbra is AAA besorolású

Függetlenül attól,hogyan döntenek egyes hitelminősítő intézetek, az Egyesült Államok mindig AAA osztályú ország volt és az is marad - jelentette ki hétfőn Washingtonban elmondott televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök.

Obama rámutatott, hogy a múlt héten elfogadott deficitcsökkentési megállapodás mellett szükség van az adórendszer reformjára és egyes szociális kiadások csökkentésére, valamint az infrastrukturális beruházások mellett a munkáltatói adókedvezmények és a munkanélküliségi biztosítás érvényességének meghosszabbítására.

Az elnök azt ígérte, hogy a következő hetekben az amerikai államháztartás rendbehozatalát célzó, új javaslatokat fog előterjeszteni, s leszögezte, hogy kormánya a tőle telhető módon támogatni fogja annak a kétpárti bizottságnak a munkáját, amelyet a kongresszus fog hamarosan felállítani annak érdekében, hogy megtalálja a deficit további csökkentésének lehetőségeit.

Reményét fejezte ki hogy a Standard & Poor's döntése legalább ösztönzően fog hatni a kongresszusra annak érdekében, hogy átérezze az adósságprobléma kezelésének sürgősségét, amihez "józan észre és kompromisszumra" van szükség. A S & P általi leminősítést követően elmondott első nyilvános beszédében az elnök kijelentette, hogy Washingtonnak van ereje hozzá, hogy kijavítsa saját politikai működési zavarait.

"A piacok emelkedni és zuhanni fognak. De ez az Amerikai Egyesült Államok. Mindegy, hogy mint mond egy ügynökség, mindig is egy AAA ország voltunk és mindig az is maradunk" - mondta.

A szombati afganisztáni helikopter-katasztrófával kapcsolatban, amelyben 30 amerikai katona vesztett élet kijelentette, hogy az nem riasztja el az Egyesült Államokat afganisztáni küldetésétől.

"Tudom, hogy csapataink továbbra is keményen dolgoznak majd az erősebb afganisztáni kormányzáshoz vezető átmenet megvalósításán, s biztosítják, hogy Afganisztán ne lehessen terroristák menedéke" - jelentette ki Barack Obama, hozzátéve, hogy Amerika eltökélten folytatja a missziót és sikerrel fog járni.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2011. augusztus 09. 07:53
  „"A piacok emelkedni és zuhanni fognak. De ez az Amerikai Egyesült Államok. Mindegy, hogy mint mond egy ügynökség, mindig is egy AAA ország voltunk és mindig az ismaradunk" - mondta"
  Sajnos Magyarok mi meg kicsik, az ügynöksegtől függünk. De jó ez a világ velünk!
  A nagyhal meg eszi a kis halat?

  ,,A szombati afganisztáni helikopter-katasztrófával kapcsolatban, amelyben 30 amerikai
  katona vesztett élet kijelentette, hogy az nem riasztja el az Egyesült Államokat afganisztáni
  küldetésétől."
  Hiszen sosem a fejesek halnak meg, hanem a soringerek. Abból meg ugye sok
  van! Jöhetnek a MAGYAROK is korlátlanul!

  "Tudom, hogy csapataink továbbra is keményen dolgoznak majd az erősebb afganisztáni kormányzáshoz vezető átmenet megvalósításán, s biztosítják, hogy Afganisztán ne lehessen terroristák menedéke" - jelentette ki Barack Obama, hozzátéve, hogy Amerika eltökélten folytatja a missziót és sikerrel fog járni."
  Persze, mások folytatják az úgynevezett missziót!
  Ez nem népek elleni bűntett?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavargások: összecsaptak Timosenko hívei az ukrán rohamrendőrökkel

Összecsapott az ukrán rohamrendőrség Julija Timosenko volt kormányfő híveivel a kijevi bíróság előtt. Tovább olvasom