Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Obama ellenzi, hogy nyilvánosak legyenek a kínzások képei

Egyesült Államok - Ellenzi az amerikai elnök, hogy a Pentagon nyilvánosságra hozza azokat a fényképeket, amelyek az amerikaiak által elkövetett, foglyokkal szembeni visszaélésekről készültek elődje, George Bush elnöksége idején Afganisztánban és Irakban. Ezt szerdán közölte egy washingtoni kormánytisztviselő.
Barack Obama annak ellenére ellenzi a fotók közlését, hogy egy bírság engedélyezte azt. "A múlt héten az elnök tanácskozott jogi csapatával, és azt mondta nekik, hogy nyugtalanítónak érzi a Dod-fotók (Department of Defense - Védelmi Minisztérium) nyilvánosságra hozatalát, mert ezzel veszélyeztetnék az amerikai katonákat, és mert véleménye szerint a közzététel nemzetbiztonsági kockázatát nem tárták fel teljes egészében a bíróságnak" - mondta az AFP-nek a kormány rangidős tisztségviselője.

Hozzátette: a tanácskozás végén az elnök megkérte egyik jogi tanácsadóját, hogy emeljen óvást a fotók azonnali közzététele ellen. "Az elnök erősen hisz abban, hogy a fotók nyilvánosságra hozatala, különösen most, csupán arra szolgálna, hogy a háború lángját fellobbantsa, kockára tegye az amerikai katonák életét, és megnehezítse a munkánkat" - mondta a francia hírügynökségnek a tisztségviselő, majd így folytatta: "az elnök lenne az utolsó, aki kifogást keresne mindazon visszaélésekért, amelyek a fotókon is láthatók."

Olvasóink írták

 • 17. flexsnake 2009. május 14. 14:27
  „Az a jó ha nyilvánosak a képek. Akkor háborús propaganda és a népük felé mutatott alázat hogy lásd, a hadsereg azért elszámoltatja azokat akik kínzást alkalmaznak :) Miközben a CIA kiképzés alapja a vallatás :D Ez a zseniális az amerikai rendszerben, egy csapásra mindig két legyet :)”
 • 16. rozator 2009. május 14. 12:28
  „20-év mulva!”
 • 15. abrakapokusz 2009. május 14. 09:19
  „A napokban belenéztem az amerikai tengerészgyalogságot népszerűsítő,
  és annak történetét bemutató filmbe a Discoveryn.

  Ott többek között azzal népszerűsítik magukat, hogy ők a VILÁG LEGKEGYETLENEBB KATONÁI.

  Ezek után mi mást várhatunk tőlük?
  Deviáns, kegyetlen, hibbant banda, és még kérkednek is vele!!!”
 • 14. comet 2009. május 14. 08:43
  „Obama ahogy várható volt neki szaladt a falnak. Feleslegesen visszakozik, ugyanis a képek egy része már ismert, azokat bárki megnézheti. Amerika ereje abban lenne, hogy ezek az esetek nyilvánosságra kerülhetnek, és a bűnösöket felelősségre vonják. A Bush adminisztráció mocskától csak úgy szabadulhat meg az USA hogy ha példát mutat, és leszámol a politikába és hadseregbe szivárgott köztörvényes bűnözőivel. (A Bush családról annyit tudni kell, hogy a ´Koponyák és csontok´ sátánista titkos társaság beismert oszlopos tagjai több generáción keresztül. Talán nem véletlen hogy vezetésük alatt süllyedt idáig az USA.)
  A DM persze nem hazudtolta meg magát, és főoldalon hoz olyan fotókat amit más médiák többek között a kiskorúak védelme miatt csatoltan, vagy korhatárhoz kötve közöl. Majd ezt is meg kell tanulni nálunk.
  Akit érdekel egy kis ízelítő az ominózus képekből.
  http://www.youtube.com/watch?v=rz7UNxnOI3M”
 • 13. cyt 2009. május 14. 08:38
  „Hát valószínűleg nagyon sok "szennyese" van a US Army-nak. Hogy Gyurcsány szavaival éljek "nem akarják kibontani a teljes igazságot", mert akkor kiderülhetne, mi mindenben vétettek a nemzetközi jog ellen. Azért érdekes dolgok ám ezek, mert megmagyarázzák, miért olyan a mai magyar kormányzat, amilyen. Csak ész kell hozzá, meg logikusan végigvezetni azt, ki kinek próbál "teljesíteni".”
 • 12. flexsnake 2009. május 14. 08:34
  „10. isten a 6.napon megteremtette a terroristákat, és látá hogy ez így jó.....”
 • 11. flexsnake 2009. május 14. 08:34
  „10. isten a 6.napon megteremtette a terroristákat, és látá hogy ez így jó.....”
 • 10. sima 2009. május 14. 07:51
  „9. Mesélj flexi , ki kezdte ? :)”
 • 9. flexsnake 2009. május 14. 07:46
  „4. az nem ebből kezdődött.

  5. nem ők kezdték :)”
 • 8. madártej 2009. május 14. 07:31
  „Apád facát, Barack Husszein Omama!”
 • 7. pampus 2009. május 14. 07:26
  „Hát persze, lehet, hogy a fotókon lévőkről kiderülhetne,hogy semmi köze a terrorhoz! No meg a kínzás! Lehet hogy fekete is van köztük?
  Obama lehet, hogy emlékszik a "Kunta Kintére? Ő is terrorista volt?”
 • 6. DomeSL 2009. május 14. 07:09
  „Pontosan.
  Utána pedig Nürnbergben fel kell akasztani a felelősöket.
  És még csodálkoznak, hogy a "terroristák" lefejezik az áldozataikat.”
 • 5. sima 2009. május 14. 06:48
  „Ebből a cikkből kiderül , hogyan próbálja elkenni a felelősséget az Amerikai kormány. A Genfi egyezményt semmibe vették , pedig az még a mai napig érvényben van ! Ezek után ne várják el , hogy az esetlegesen fogságba esett Amerikai ill. a velük szövetségben harcoló katonákkal és civilekkel , kesztyüs kézzel fognak bánni.
  Attól , hogy nem a "hadifogoly" megnevezést használják hivatalosan Amerikában , hanem az úgy nevezett
  " ellenséges harcos " elnevezést , ez csak jogi kibúvó . Nevezhetik őket , akár rakott palacsintának is , de a lényegen nem változtat. Ezeknek az embereknek a többségét, háborús területen ill. háborús cselekmény közben ejtették fogságba.
  Úgy ahogy az I. és II. világháborús képeket is nyilvánosságra hozták , igy ezeket a képeket is nyilvánossá kell tenni !”
 • 4. floridaimagyar 2009. május 14. 02:39
  „A baj az, hogy nemcsk a terroristak nezik oket... Sajnos sok bolond vallasi vezeto rosszra hasznalhatja a kepeket - foleg most amikor egy kicsit csakugyan elkezdett lecsendesedni a videk, sokan hasznalnak arra hogy viszalyt szitsanak ujra.”
 • 3. flexsnake 2009. május 14. 00:02
  „nem bírság hanem bíróság engedélyezte. Javítani kellene.
  A képek a hadviselés részei, nyílvánosá kell tenni őket hogy lássák a terroristák hogy nem bánnak velük kesztyűs kézzel.”
 • 2. Ajna 2009. május 13. 23:56
  „Gyűlölöm ezt az egész háborúzást, gyilkolászást, kínzást ... miért nem lehet békében élni egymás mellett?!

  A valódi bűnösöket úgysem kapják el ... ők mindig a háttérben maradnak ...”
 • 1. rozator 2009. május 13. 21:34
  „Nemzetbiztonsági kockázat! Ja! Erre nem lesznek büszkék!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alagutat terveztek a csehek az Adriáig?

Csehszlovákia alagúttal kötötte volna össze Ceske Budejovice városát és a baráti Jugoszlávia… Tovább olvasom