Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Obama engedélyezni készül a CO2-kibocsátás szigorítását

Az amerikai sajtó értesülései szerint Barack Obama elnök hétfőn rendeletet ad ki, amely alapján az egyes államok szigoríthatják a gépkocsik széndioxid-kibocsátási előírásait. A lépést hevesen ellenzik az autógyártók.
A múlt héten beiktatott Obama alapvetően szakít elődje, George Bush környezetpolitikájával. A hétfőre várt elnöki rendelet egy tavaly decemberben elfogadott tövényhez szolgál végrehajtási utasításul. Ugyanezt a lépést Bush elbliccelte, arra hivatkozva, hogy már nincs elég idő a végrehajtási utasítás kidolgozásához.

Obama várt rendelete megengedi a környezetvédelemben élen járó Kalifornia államnak, hogy az országosaknál szigorúbb helyi klímavédelmi előírásokat vezessen be az autóipar számára. Kalifornia mellett 13 másik államnak is nyílik erre lehetősége.

Az elnöki rendelet egyidejűleg utasítani fogja az országos minisztériumi szintű kormányzati szerveket, hogy szigorítsák meg a kormányépületek energiahatékonyságára vonatkozó előírásokat.

Az autógyárak számára az elnöki rendelet szigorúbb üzemanyag-felhasználást és károsanyag-kibocsátást írna elő, és az új normák bevezetésének határidejét előbbre hozná.

Az új amerikai kormány évi 2 milliárd dollárt szeretne megspórolni az energiatakarékossággal, és csökkenteni tervezi a felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyilkolták a hírhedt szektavezér anyját

A helyi rendőrség vasárnap vádat emelt a testvér, az 54 éves Beverley Clark ellen, aki a hatóságok… Tovább olvasom