Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Obama és Romney visszatért a kölcsönös támadásokhoz

A Sandy hurrikán miatti "kényszertűzszünet" után csütörtökön mind Barack Obama amerikai elnök, mind republikánus kihívója, Mitt Romney felújította a vetélytársa elleni támadásokat.
A jelentősebb közvélemény-kutatások átlagával számoló RealClearPolitics csütörtöki adatai szerint a két elnökjelölt országos támogatottsága egyaránt 47,4 százalékon áll.

Obama, aki öt nappal a választások előtt egy "ingaállamban", Wisconsinban tért vissza a kampányoláshoz, az állította, hogy republikánus ellenfele egy bukott gazdaságpolitikát próbál meg újracsomagolva, "változásként" eladni.

"Ennek a kampánynak a záró heteiben Romney kormányzó latba vetette az egész kereskedői tehetségét, hogy új köntösbe bújtassa ugyanazt a politikát, amely egyszer már oly nagy kárt okozott ennek az országnak. Ugyanazt a politikát, amely után négy éven át takarítottunk, és amelyet most változásként hirdet" - hangoztatta az elnök, aki a katasztrófa-elhárítási műveletek irányítása után, két nap alatt négy államot - Wisconsint (ahová a keddi választás előtt még kétszer visszatér), Nevadát, Coloradót és Ohiót - fog felkeresni. Obama a hétvége folyamán Bill Clinton volt elnökkel az oldalán kampányol majd.

Romney ezzel szemben azt állította, hogy az elnök nem ért az üzlet világához, ezért javasolja azt, hogy több kormányzati hivatal összevonásával hozzák létre az üzleti tevékenységért felelős miniszter posztját.

"Nincs szükségünk üzletügyi miniszterre ahhoz, hogy tudjuk, hogyan működik az üzlet. Olyan elnökre van szükségünk, aki ért az üzlethez, és én ilyen vagyok" - hangoztatta a volt massachusettsi kormányzó.

A Romney-kampánystáb csütörtökön útjára bocsátott egy televíziós hirdetést, amely szerint Obama számára "mindenre az a megoldás, ha mellérendel még egy bürokratát", és Romney az, aki "ért az üzlethez, tudja, hogyan kell munkahelyeket teremteni és mozgásba hozni a gazdaságot".

Romney kampánystábja kiterjesztette politikai reklámhadjáratát az Obama felé hajló Pennsylvania államra is. Eközben a republikánus elnökjelöltet támogató "független" politikai szuper-akcióbizottságok (super PAC-ek) pedig a szintén inkább az elnökhöz húzó Minnesotában és Új-Mexikóban kezdtek hirdetni.

A republikánus elnökjelölt a választók döntése előtt a tervek szerint Florida és Virginia után még Ohiót, New Hampshire-t, Iowát, Coloradót és Nevadát keresi fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajnai választások: Klicsko ígéri, hogy nem lesz ˝bunyó˝ a parlamentben

Vitalij Klicsko ígéri, hogy az általa vezetett UDAR (Ütés) párt frakciójának tagjai fegyelmezetten… Tovább olvasom