Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Obama népszerűsége 45 százalékra süllyedt

Egyesült Államok - Barack Obama amerikai elnök népszerűsége az eddigi legalacsonyabb szintre, 45 százalékra süllyedt a valószínű szavazók körében a Rasmussen közvélemény-kutató intézet kedden közzétett adatai szerint.
A Rasmussen friss telefonos felmérése szerint a válaszolók 30 százaléka határozottan támogatja Obama elnöki működését, további 15 százalék csak kisebb mértékben.

Az elnöki tevékenységét erősen ellenzők aránya 41 százalékos, ezenfelül 12 százalék mondja azt, hogy kevésbé, de helyteleníti Obama működését. Obama támogatottsága augusztusban esett először 50 százalék alá ennél az intézetnél.

A Rasmussen kutatásaihoz képest más, nemcsak a valószínű szavazók, hanem az egész felnőtt népesség körében vizsgálódó intézetek eredményeiben Obama népszerűsége általában néhány ponttal magasabb. A fiatal felnőttek körében ugyanis - sok Obama-rajongó éppen ebbe a rétegbe tartozik - kevesebb a valószínű szavazó.

A megkérdezettek között az előző hónaphoz képest lényegesen megnőtt azoknak az aránya, akik szerint Afganisztánban romlani fog a helyzet az elkövetkező fél évben. Azok viszont viszonylagosan kevesebben vannak, akik az Egyesült Államok elleni újabb terrorista merénylettől tartanak.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 02. 21:04
    „Hejj, de örülne feri barátunk, meg lendvai ildike egy ilyen hírnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés a brüsszeli szlovák nagykövetség előtt

Belgium - Európa ne csak szavakban, hanem a valóságban is támogassa a jogegyenlőséget - követelte… Tovább olvasom