Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Obama szerint az egész világ irigyli az Egyesült Államokat

Továbbra is az Egyesült Államok jelenti a demokrácia és a társadalom modelljét az egész világ számára - jelentette ki az USA elnöke.
Továbbra is az Egyesült Államok jelenti a demokrácia és a társadalom modelljét az egész világ számára - jelentette ki pénteken Barack Obama amerikai elnök a július 4-ei függetlenség napja alkalmából mondott beszédében.

"Alapítóink 238 évvel ezelőtt ültek össze Philadelphiában, hogy elindítsák az amerikai kísérletet" - mondta Obama a szokásos heti televíziós beszédében.

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy "e hazafiak egyetértettek egy egyszerű igazságban, miszerint mindenki egyenlőnek született, a teremtő bizonyos elidegeníthetetlen jogokkal ruházott fel mindannyiunkat, s ezek között van az élethez és a szabadsághoz, valamint a boldogság kereséséhez való jog".

Obama szerint e meggyőződés segítette az amerikai népet, hogy megteremtse a legerősebb demokráciát, a legszélesebb középosztályt és a világ valaha volt legerősebb hadseregét. Az elnök emellett azt a véleményét is hangoztatta, hogy jelenleg nincs egyetlen olyan ország sem a Földön, amely ne cserélne szívesen az Amerikai Egyesült Államokkal.

Az Egyesült Államok július 4-én a függetlenség napját ünnepli: 1776-ben ezen a napon hagyta jóvá a Kontinentális Kongresszus a Függetlenségi Nyilatkozatot, amely megnyitotta az utat 13 észak-amerikai brit gyarmat előtt a szuverenitás felé. A "legamerikaibb" ünnepet országszerte parádékkal, tűzijátékkal és kerti grillezéssel szokták ünnepelni, de ezúttal az ország keleti partjait elérő Arthur hurrikán miatt több helyütt változtattak a rendezvények időpontján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ekkora hadihajójuk még nem volt a briteknek - videó

A 280 méter hosszú repülőgép-hordozó a Queen Elizabeth nevet kapta. A hajó 2020-ban áll hadrendbe. Tovább olvasom