Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Obama: szorul a hurok Kadhafi körül

Az Egyesült Államok és szövetségesei szorosabbra húzzák a hurkot Moammer Kadhafi líbiai vezető nyaka körül - jelentette ki pénteken Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.
Az elnök leszögezte, hogy a világnak "kötelessége" biztosítani, hogy Líbiában ne ismétlődhessen meg a polgári lakosság lemészárlása, ahogyan az Ruandában, vagy Boszniában történt.

Az elnök hozzátette, hogy továbbra is a fellépés minden lehetőségét nyitva tartja Líbiával szemben, beleértve a katonai opciókat, így a légtérzár esetleges bevezetését is. Az elnök aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Kadhafi ezredes a reá nehezedő nyomás ellenére is képes volt hatalmon maradni.

Obama megismételte, hogy Hillary Clinton a jövő héten Egyiptomba és Tunéziába utazik, ahol tárgyalni fog a líbiai ellenzék vezetőivel. Bejelentette, hogy Washington külön képviselőt nevez ki a Kadhafival szembenálló erőkkel való kapcsolattartásra.

Obama megígérte, hogy a folytatódó közel-keleti nyugtalanság közepette szoros kapcsolatban marad a térség vezetőivel és továbbra is nagy hangsúlyt fektet a reformok szükségességére és arra, hogy teret kell engedni a békés demonstrációknak.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az átmenet korszakában nagy lehetőségek nyíltak a reformok bevezetésére az észak-afrikai és a közép-keleti országokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összecsapások Bahreinben

Bahrein fővárosában a biztonsági erők és kormány támogatói összecsaptak pénteken több tízezer… Tovább olvasom