Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Obama üdvözölte, hogy Medvegyev bírálta a totalitarizmust

Barack Obama amerikai elnök szombaton üdvözölte, hogy orosz kollégája bírálta az egykori Szovjetunióban elkövetett emberijog-sértéseket és elítélte a Sztálin által elkövetett bűnöket.
Barack Obama a második világháborúban aratott győzelem 65. évfordulójának előestéjén kiadott közleményben aláhúzta: Dmitrij Medvegyev elnök figyelemreméltó vezetői képességről tett tanúbizonyságot, amikor az elődök áldozata előtt tisztelgett, és ilyen őszintén beszélt az elemi emberi jogok és szabadságjogok elnyomásáról.

Az amerikai elnök szerint a fasizmus felett aratott győzelem kizárólag a számtalan ember, közöttük amerikaiak és oroszok rendkívüli áldozatának volt köszönhető.

Ezen áldozat előtt tiszteleg csapatai jelenlétével számos nemzet, akik egyesítették erőiket, hogy a végső veszély idején megvédelmezzék közös biztonságunkat és az emberi méltóságot - mutatott rá Obama.

Az amerikai elnök korábbi tervei ellenére nem utazik Moszkvába, ahol példátlanul nagyszabású katonai díszszemlékkel és rendezvényekkel ünneplik a győzelem évfordulóját.

Dmitrij Medvegyev az Izvesztyija című lapban pénteken megjelent interjújában többek között kijelentette: Sztálin állami értékelése nyilvánvaló: "megbocsáthatatlan, amit a népe ellen tett, függetlenül attól, hogy vezetése alatt az ország sikereket ért el". A szovjet rendszert totalitáriusnak nevezte, s - mint mondta - úgy véli, a háború utáni gazdasági és politikai rendszer nem volt alkalmas a normális fejlődésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgépes merénylet Dagesztánban, több halott

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap a dagesztáni Kaszpijszkban egy katonai bázis közelében,… Tovább olvasom