Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Obama: útját álljuk minden zsarnoknak és diktátornak

Barack Obama rámutatott, hogy a mostani nemcsak az emlékezés, de a cselekvés ideje is.
Az Egyesült Államok fellép minden zsarnokkal vagy diktátorral szemben, aki bűncselekményeket követ el az emberiesség ellen - szögezte le a Holokauszt emléknapja alkalmából vasárnap kiadott közleményében Barack Obama amerikai elnök.

"Az Egyesült Államok, a nemzetközi közösség más tagjaival együtt, eltökélten az útját állja minden zsarnoknak vagy diktátornak, aki bűncselekményeket követ el az emberiesség ellen. Az Egyesült Államok hű marad a 'soha többé' elvéhez" - húzza alá az elnöki közlemény.

Barack Obama rámutatott, hogy a mostani nemcsak az emlékezés, de a cselekvés ideje is.

"El kell köteleznünk magunkat a gyűlölet és az üldöztetés minden formájával szembeni ellenállás mellett" - írta az elnök, utalva a nácizmussal szembeni ellenállók bátorságára, szellemére és eltökéltségére.

"Miközben éberek maradunk azokkal szemben, akik erőszakot és gyilkosságot akarnak elkövetni, lerójuk tiszteletünket azok előtt, akiket elvesztettünk az emberiség történelmének egyik legsötétebb szakaszában. És emléküket életben tartjuk az elkövetkező nemzedékek számára" - olvasható Barack Obama elnök közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael figyelmeztette Szíriát a vegyi fegyverei miatt

Izrael figyelmeztette vasárnap Szíriát, hogy katonai ellencsapást válthat ki, ha átjátssza vegyi… Tovább olvasom