Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Obama: veszélyben van a vallásszabadság a világon

A jövőben is szembeszállunk az antiszemitizmus ocsmány dagályával - mondta az Egyesült Államok elnöke.
Veszélyben van a vallásszabadság a világon és az Egyesült Államok ki fog állni a vallási kisebbségek védelmében - jelentette ki csütörtökön Washingtonban Barack Obama amerikai elnök a 62. Nemzeti Imareggelin.

Az elnök elmondta, hogy noha a hit erejét olyan távoli helyeken is érezte, mint a Szentföld, egy isztambuli mecset vagy egy bangkoki buddhista templom, "ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a vallásszabadság szerte a világon fenyegetettség alatt áll."

Rámutatott, hogy a hívőknek szerte a világon erőszakot kell elszenvedniük és hogy a vallást kiforgatják az üldöztetés igazolásának érdekében. Emlékeztetett rá, hogy Kína, Burma, Nigéria és más országok vezetőivel lefolytatott találkozóin hangsúlyozta az emberi jogok, beleértve a vallásszabadság fontosságát.

"Egyetlen társadalom sem lehet valóban sikeres anélkül, hogy szavatolná egész népének jogait, beleértve a vallási kisebbségeket" - mondta az elnök.

"A jövőben is szembeszállunk az antiszemitizmus ocsmány dagályával" - tette hozzá.

Elmondta, hogy kormánya világszerte erősíti az együttműködést a vallási vezetőkkel az olyan kérdések ügyében, mint a klímaváltozás.

"Tegyünk többet a vallások közötti párbeszéd ápolásáért!" - hívta fel közönségét Barack Obama, aki egyben azt is sürgette, hogy bocsássák szabadon a vallási meggyőződésük miatt bebörtönzötteket.

Az amerikai elnök a mintegy 3500 fős, politikai és vallási szempontból egyaránt sokszínű nemzetközi hallgatóság előtt hangoztatta: a reggeli alkalmat nyújt a részvevőknek, hogy "félretegyék a párt- és ideológiai címkéket és elsősorban a szerető Isten gyermekei legyenek".

"Nem amiatt kell aggódnunk, hogy vajon Isten a mi oldalunkon van-e, hanem hogy mi Isten oldalán állunk-e" - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgép robbant a kijevi tüntetők főhadiszállásán

A robbanás következtében legalább egy aktivista súlyosan megsérült. Tovább olvasom