Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Ok nélkül támadtak a magyar fiatalokra Pozsonyban

Legalábbis a rendőrség szerint. Az ügyben garázdaság miatt indult eljárás.
Garázdaság miatt eljárást indított kedden a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság a vasárnap éjjel Pozsony óvárosában megvert két magyar fiú támadóival szemben - közölte az MTI pozsonyi irodájával Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője.

A vizsgálat során az érintett felek, valamint a helyszínen lévő tanúk vallomásai alapján nem lehetett arra következtetni, hogy azok a személyek, akik ellen eljárás indult, más bűncselekményt is elkövettek volna, mint garázdaságot - közölte az MTI-vel a most kezdett eljárás kapcsán Faragó Csaba, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság igazgatója. Hozzátette: amennyiben a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, három évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel sújthatják őket.

A két gyanúsított - a 18 éves Ahmed H. és hasonló korú társa, Patrik Ch. - nem sokkal vasárnap éjfél után Pozsony óvárosában, a Stefánik utcán verte meg azt a két szlovákiai magyar fiút, akik egy születésnapi házibulit követően néhány társukkal együtt egy szórakozóhelyre igyekeztek.

A rendőrség szerint az incidens úgy történt, hogy amikor a magyar fiatalok meglátták, hogy az utcán ittas fiatalok egy csoportja jön velük szembe, elhatározták, inkább kikerülik őket, ám erre már nem volt idejük. Így megálltak, hogy megvárják, amíg azok elmennek mellettük. Erre azonban nem került sor, ugyanis a két gyanúsított ok nélkül rájuk támadt, és kettejüket ütni kezdte. A két sértettnek végül sikerült elmenekülnie, a rendőrség pedig röviddel később a tett színhelyétől nem messze - a Hodza téren lévő elnöki palota előtt - elfogta a feltételezett tetteseket.

Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója az MTI-nek a rendőrség keddi közlésével összefüggésben elmondta: örül, hogy a rendőrség gyors lépéseket tett az ügy felgöngyölítése érdekében. Hozzátette: reméli, az eljárás fényt derít az eset minden részletére.

Olvasóink írták

  • 1. orszagzaszlo936 2012. május 15. 20:57
    „Most miért nem látom a fizetett hivatásos kisebbségvédőket megszólalni? Biztos jó okuk van rá, kisvárosban élnek, külföldön, s biztos nem annak a népnek a fiai azok, akikért most is meg kellene szólalni, mint akikért a bérüket kapják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean-Marc Ayrault lett az új francia kormányfő

A 62 éves Ayrault a kormányfői tisztséget öt éven át betöltő Francois Fillont követi a… Tovább olvasom